Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MART’TA SONUÇ ALINACAK

MART’TA SONUÇ ALINACAK

EreÄŸli Ä°lçesi Deniz Ticaret Odası BaÅŸkanı Ä°rfan Erdem, “Deniz Uçağı Seferleri’nin EreÄŸli’ye de yapılmasına yönelik fizibilite çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

Erdem, EreÄŸli FM’de Fikri Kapan’ın hazırlayıp sunduÄŸu “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programına telefon baÄŸlantısı ile katılmasında yaptığı konuÅŸmada, Ä°stanbul Haliç merkezli yapılan Deniz Uçağı seferlerinin EreÄŸli’ye de geleceÄŸini hatırlattı.

Erdem, Seabird firması ile görüşmelerin devam ettiğini, konuyu Demir Yollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) ile de görüştüklerini belirterek,şöyle dedi:

BAŞKAN UYSAL İLE GÖRÜŞÜLDÜ

“Seabird uçağı Alaçatı, Ä°zmir, Bandırma, Bursa gibi yerlere Haliç’ten kalkıp gidiyor. Deniz uçaklarının bir özelliÄŸi vardır hem karadaki pistlere, hem de denize inebiliyor. Türkiye’deki Seabird ÅŸirketine baÄŸlı deniz uçaklarının yolcu kapasitesi 2 personel ile birlikte 19 kiÅŸidir. Farklı ülkelerde, 2 kiÅŸilikte 50 kiÅŸilikte farklı uçaklar var. Bunlar, 45 ile 50 dakika arasında Haliç’ten EreÄŸli’ye gelecek. Åžirket yöneticileri geldiler ve Sayın Belediye BaÅŸkanımız Hüseyin Uysal’ın da katılıdğı toplantıda belediye ulaÅŸtırma müdürü ile toplantılar yaptık, yerleri keÅŸfettik. Uçak, Belediye Ä°skelesine yanaÅŸacak yolcusunu alacak ve kalkacak. Fiyat çalışması yapılıyor ve Seabird firması bizden koltuk garantisi istiyor. Biz bunu Deniz Ticaret Odası olarak yapıyoruz. Bu ÅŸu demektir; 19 kiÅŸilik uçağın en az 10 koltuÄŸunu garanti edeceksiniz her seferde ve bunun parasını ödeyeceksiniz. Tabi bu iÅŸi Oda olarak bir turizm ÅŸirketine vereceÄŸiz. Ä°ster 7 koltuk satılsın ister 19 koltuk satılsın. Aynı zamanda bu uçaklar,buradan Amasya ve Sinop’a da gidecek. Böyle bir çalışma yaptık.

HAVA KORÄ°DORU ALINMALI

Hava trafiÄŸi, kara trafiÄŸi gibi deÄŸil. Dolayısıyla firmanın ÅŸartları ve konumu farklı. Riskli bir meslek olduÄŸu için bunun DLH müsaadesi lazım. Bu iÅŸler bir günde bitmiyor,  Türkiye’de sistem ağır iÅŸliyor. Bunun için UlaÅŸtırma ve Liman BaÅŸkanlığı, EreÄŸli Belediyesi, sigorta ÅŸirketleri ve koltuk garantileri çalışması içindeyiz. Bu çalışma Mart ve Nisan ayına kadar sürecek. Çünkü hava koridoru alınması lazım. Seabird ÅŸirketi ile Devlet arasında müsaadeler alınması gerekiyor.”

Erdem, görüşmelerin 2-3 ay kadar sürebileceğini ve uçak seferlerinin sonra başlayabileceğini sözlerine ekledi.

Erdem’in açıklamalarına Kapan ile, program konuÄŸu gazeteci DoÄŸan Gönüllü TeÅŸekkür ederken, bu konunun daha geniÅŸ kapsamlı tartışılacağı bir programda buluÅŸmaya karar verildi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo