Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Madenciler için düzenlediler

Madenciler için düzenlediler

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde “4 Aralık Dünya Madenciler Günü Özel Üç Bant Bilardo Turnuvası” gerçekleÅŸtirildi.


Edinilen bilgiye göre, Ereylin Alış VeriÅŸ Merkezi’ndeki Deniz Bilardo Salonu’nda, 32 sporcunun katılımıyla baÅŸlayan turnuvanın ikili eÅŸleÅŸme ve eleme sistemiyle oynanan karşılaÅŸmalarında, yarı finaline Orkan Basmaz’ın yanı sıra Osman Ersöyleyen, Yusuf Seki (Zonguldak) ve Murat Acer kaldılar. Seki’yi yenen Basmaz ile Acer’i yenen Ersöyleyen ise adını finale yazdıran isimler oldu.
Basmaz ile Ersöyleyen arasında 30 sayı üzerinden oynanan karşılaÅŸma oldukça çekiÅŸmeli geçti. Maç başından itibaren bir birinden kopamayan iki sporcu da arayı açamadı. Basmaz’ın 15-12 önde girdiÄŸi molanın ardından da baÅŸa baÅŸ geçen karşılaÅŸmada 20’li sayılardan sonra da çekiÅŸme devam etti.
28-28 eÅŸitliÄŸe gelinen finalin belirleyici ismi ise 2 sayı çekerek 30’u bulan ve ÅŸampiyonluÄŸunu ilan eden Orkan Basmaz oldu. Son vuruÅŸlarda ÅŸanssızlık yaÅŸayan Osman Ersöylemez ise turnuva ikinciliÄŸini elde etti.
Bu arada, aynı saatlerde oynanan üçüncülük maçı da oldukça çekiÅŸmeli geçti. Seki ile Acer arasındaki karşılaÅŸmada Seki, bir ara aradaki farkı 10 sayıya çıkardı. Ancak, karşılaÅŸmayı bırakmayan Acer, 22-12 olan tabelayı 23-23’e taşımayı bildi.
Adeta final havasında geçen karşılaÅŸmada tabelaya yansıyan rakam 29-29 oldu. Acer’in, maç sayısını ÅŸanssız ÅŸekilde kaçırması ardından fırsatı iyi deÄŸerlendiren tecrübeli isim Seki, çektiÄŸi sayı ile karşılaÅŸmayı 30-29 kazanarak üçüncülüğü elde etti.

Onur konuÄŸu YiÄŸit…
4 Aralık Madenciler Günü anısına düzenlenen turnuvanın töreni de anlamlıydı. Törenin onur konuÄŸu Zonguldak Maden Åžehitleri DerneÄŸi BaÅŸkanı Çetin YiÄŸit, ÅŸampiyonluk kupasını Basmaz’a teslim ederken, Ersöyleyen de kupasını dernek baÅŸkan yardımcısı Rıza Kılıçarslan’dan aldı.
Üçüncü Seki’ye kupası, aynı zamanda Bilardo Milli Takım Antrenörü salon sahibi Deniz Yücesan tarafından verilen törende, dördüncü Acer’in madalyasını ise sporculardan Demokrat Gazetesi dizgi-mizanpaj operatörü Ersay Gönüllü taktı.
Törende, aynı zamanda bilardo sporcusu olan ve turnuva açılışında sembolik karşılaÅŸmayı madendeki kıyafetleri ile oynayan Nihat Göl ile Ercan Terzi’ye salon sahibi Yücesan tarafından hazırlatılan madalyalar, sporcular Gökhan Dinçer ve Ä°ngilizce Öğretmeni Hakan Karaorman tarafından takdim edildi.

Kapan’a özel ödül
Bu arada turnuvanın sürprizini ise Zonguldak Maden Åžehitleri DerneÄŸi BaÅŸkanı Çetin YiÄŸit yaptı. YiÄŸit, madenciler anısına turnuva düzenlenmesinde katkılarından dolayı sporculardan Gazeteci Fikri Kapan’a, üzerinde madenci heykeli bulunan plaket takdim etti.
YiÄŸit, burada yaptığı konuÅŸmada, turnuvada emeÄŸi geçenlere, madenciler ve madenci aileleri adına teÅŸekkür ederek, “böyle anlamlı bir günde biz de size anlamlı bir hediye vermeyi uygun gördük” dedi.
Kapan’da, dernek tarafından ÅŸahsına verilen plaketin kupalardan daha deÄŸerli olduÄŸunu ifade ederek, BaÅŸkan YiÄŸit nezdinde yönetimine ve turnuvayı düzenleyen Yücesan baÅŸta olmak üzere katılan sporculara teÅŸekkür etti. Tören, hatıra fotoÄŸrafların çekilmesinin ardından sona erdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo