Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

LOZAN TÜRKİYE'NİN TAPUSUDUR!

LOZAN TÃœRKÄ°YE'NÄ°N TAPUSUDUR!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Lozan Antlaşması`nın yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.


DemirtaÅŸ, yazılı açıklamasında, Ä°smet Ä°nönü'nün Lozan Barış AnlaÅŸması'ndaki  önemine dikkat çekerek ÅŸunları kaydetti:
"Ä°smet Ä°nönü, Lozan AntlaÅŸması sürecinde kararlı, emin, eÅŸitlik ve özgürlük taleplerinden hiç taviz vermeyen bir tavır içinde olmuÅŸtur. Ä°smet PaÅŸa, bu tavrı ile rakipleri tarafından; büyük askeri baÅŸarılardan sonra  Türk tarihinde örneÄŸi olmayan siyasi zaferi kazanan kiÅŸi olarak tanımlanmıştır.

"YURTTA BARIÅž DÃœNYADA BARIÅž"
Büyük bir zaferle taçlanan milli mücadelenin dünya tarafından kabul edildiÄŸi  Lozan Barış AntlaÅŸmasının 95'nci yıldönümünü kutluyoruz. Ulusal mücadeleden cumhuriyete giden yolda en önemli antlaÅŸma olan Lozan her zaman onurla hatırlanacaktır.   
Ä°sviçre’nin Lozan kentinde 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Barış AntlaÅŸması ile  Türkiye devleti dış politika ve siyasi zaferini tüm dünyaya kanıtlamıştır.  Lozan AntlaÅŸması aynı zamanda kurulacak olan Cumhuriyetin de dış politikasının temel anlayışını ortaya koymuÅŸtur. Bu anlayış Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vurguladığı gibi Yurtta barış, dünyada barıştır. Lozan’ın ne kadar önemli olduÄŸu bugün çevremizde yaÅŸanan ateÅŸ çemberini görünce daha iyi anlaşılmaktadır.
Lozan 95 yıldır güncelliÄŸini yitirmemiÅŸtir. Cumhuriyet ve demokrasi Lozan’ın temelleri üzerinde yükselmiÅŸtir. Yeni Türk Devleti, Lozan’da ortaya konan dış politika anlayışı ile Ä°kinci Dünya Savaşı ve çevremizdeki birçok sorunu Türkiye’nin çıkarlarına uygun belirleyici ve karar verici olarak rol oynamasına neden olmuÅŸtur. 
Lozan Barış AntlaÅŸması Türkiye Cumhuriyetinin tapusudur. Bu tapuya sahip çıkmak herkesin görevidir. Bu duygularla Lozan Barış AntlaÅŸmasının imzalanmasının 95’nci yıldönümünü kutlar, baÅŸta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve büyük bir diplomasi zaferi ile Lozan AntlaÅŸmasını imzalayan Ä°smet Ä°nönü olmak üzere, bize bu güzel vatanı bırakan KurtuluÅŸ Savaşı kahramanlarımızı, tüm ÅŸehitlerimizi ve gazilerimizi büyük bir saygı, şükran, ve rahmetle anarım.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo