Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KOSGEB’den işletmelere özel ’KOBİ danışmanı’

KOSGEB’den işletmelere özel ’KOBİ danışmanı’

KOSGEB Başkanı Biçer: "Mesleki yeterlilik kurumuna ’KOBİ danışmanı’ diye bir meslek tanımlattık. Meslek standardı yayınlandı. Müracaat edip şartları taşıyan, o yeterlilikten geçen KOBİ danışmanlarından bir havuz oluşturacağız." dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı (KOSGEB) Genel Başkanı Recep Biçer, "Mesleki yeterlilik kurumuna ’KOBİ danışmanı’ diye bir meslek tanımlattık. Meslek standardı yayınlandı. Dolayısıyla aile hekimliği gibi bir şey planlıyoruz. Müracaat edip şartları taşıyan, o yeterlilikten geçen KOBİ danışmanlarından bir havuz oluşturacağız." dedi.

Biçer, temaslarda bulunmak için geldiği Bolu’da, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Bolu Şubesini ziyaret ederek, dernek üyelerine KOSGEB destekleri hakkında bilgi verdi.Resmi olarak 1990 yılında kurulan KOSGEB’in 2003 yılına kadar KOBİ’lere sadece 14,5 milyon lira destek sağladığını ifade eden Biçer, 2003 yılından bu yana destek miktarının 3,5 milyar lira olduğunu söyledi.KOSGEB olarak yeni bir çalışma içinde olduklarının müjdesini de veren Biçer, bu çalışmayla oluşturulacak danışmanlık hizmeti sayesinde işletmelerin ücretsiz bir şekilde yardım alabileceğini belirtti.Biçer, bu danışmanlara ’KOBİ Danışmanı’ ismini verdiklerini ifade ederek, "Mesleki yeterlilik kurumuna ’KOBİ danışmanı’ diye bir meslek tanımlattık. Meslek standardı yayınlandı. Dolayısıyla aile hekimliği gibi bir şey planlıyoruz. Müracaat edip şartları taşıyan, o yeterlilikten geçen KOBİ danışmanlarından bir havuz oluşturacağız. Siz işletme olarak ona müracaat ettiğinizde ’Ben böyle bir Ar-Ge projesi yapmak istiyorum. Nasıl yardımcı olabilirsiniz’ dediğinizde o size bu çalışmalarda yardımcı olacak ve onun danışmanlık ücretini biz ödeyeceğiz. Aile hekimliği benzeri bir yapı da kısmet olursa oluşturmaya başladık. Tahmin ediyorum bu sene içinde yürürlüğe girebilir." dedi.

Biçer, konuşmasının ardından kendisini dinleyen işletme sahipleri ve iş adamlarının KOSGEB destekleriyle ilgili sorularını cevapladı. 

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo