Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KOMŞUDA ŞEHİT ACISI!..

KOMÅžUDA ÅžEHÄ°T ACISI!..

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, PKK/KCK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarına yönelik Afrin bölgesinde düzenlediği operasyonda 26 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bilal Akpınar şehit oldu.


Åžehit Akpınar’ın ÅŸehadet haberi Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaÅŸayan annesi Ãœlker Akpınar ile babası Ä°smail Akpınar’a Karabük Valisi Kemal Çeber, Garnizon Komutanı Albay Tekin NamlıoÄŸlu, Ä°l Jandarma Komutanı Cihan Ulukaya ve diÄŸer yetkililer tarafından verildi.
Yaklaşık 3 ay önce dünya evine giren Akpınar’ın eÅŸi Hafize Nur Akpınar’ın ise Tunceli’de komiser yardımcısı olarak görev yaptığı öğrenildi.
Şehidin anne ve babasının yaşadığı apartmana Safranbolu Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından Türk bayrakları asılarak, taziye çadırları kuruldu. Şehit haberini duyan onlarca vatandaş ise apartmanın önünde toplandı.

Kendisi gibi asker olan oğlunun şehadet haberini metanetle karşıladı
Åžehidin baba evinden çıktıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Karabük Valisi Kemal Çeber, "Allah anneden de babadan da razı olsun. Anne ve baba çok büyük metanetle karşıladı. Åžehidimizin naaşını Gaziantep’ten uÄŸurlayacaklar, planlamalar yapılıyor. Bir aksilik olmazsa kent meydanımızda cenaze namazımızı kalacağız. Ailenin isteÄŸi ÅŸehidimizin vasiyeti üzerine Safranbolu’da defnedeceÄŸiz" dedi.
Ailenin aslen Afyonkarahisarlı olduÄŸunu ifade eden Çeber, "Kendileri 14 yıldır burada, baba emekli asker. Åžehidimiz de Safranbolu aşığıymış. Allah sabır versin aileye, ÅŸehidimizin mekanı cennet kuÅŸkumuz yok. Tüm ÅŸehitlerimize Allah rahmet eylesin. 3 aylık evli ve kızımız da Tunceli’de görevli" diye kaydetti.

Asker annesi Vali’ye sarılarak gözyaÅŸlarına boÄŸuldu
Öte yandan, oÄŸlunun Afrin’de görevli olduÄŸunu ve ÅŸehit haberini duyunca geldiÄŸini söyleyen asker annesi Sevgi Korkut, Vali Kemal Çeber’e sarılarak gözyaÅŸlarına boÄŸuldu. Vali Çeber, asker annesini teselli ederek, “Böyle yaparsan baÅŸkaları sevinir. Bize yakışmıyor. Åžehidimizin anne ve babasını görseydin ne kadar metanetli olduklarını” dedi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
üzgün2
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo