Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kocası bile inanmadı ama başardı

Kocası bile inanmadı ama başardı

Ä°ÅžTE TÃœRK KADININ CESARETÄ°, MARÄ°FETÄ° VE AZMÄ°...


3 yıl önce bulaşıkçı olarak iÅŸe baÅŸladığı lokantayı 180 bin liralık icra borcu ile devralan kadın, iÅŸletmeyi 1 yıl içerisinde kâra geçirmeyi baÅŸardı. EÅŸinin bile inanmadığı kadın, devletten 1 kuruÅŸ destek almadan, tamamen veresiye çalışarak 2 kiÅŸiyle birlikte tüm borcu 1 yılda ödeyerek iÅŸletmenin sahibi oldu ve ÅŸu anda 4 kadına istihdam saÄŸlıyor. 
 

 

Kastamonu’da 2 çocuk annesi Hamide Sazak, çocuklarının geleceÄŸi için yıllarca çeÅŸitli iÅŸ yerlerinde çalıştı. 2015 yılında bir lokantada bulaşıkçı olarak baÅŸlayan Sazak, zamanla çalıştığı iÅŸ yeri maddi sorunlarla kapanma noktasına geldi. 180 bin TL’lik icra borcu bulunan lokantayı devralmayı düşündü ama iÅŸletmeyi devralacak hiçbir maddi durumu yoktu. EÅŸi baÅŸta olmak üzere yakın çevresi 180 bin TL borcu bulunan lokantayı devraldığında üstesinden gelemeyeceÄŸini, baÅŸaramayacağını düşündü ama Hamide Sazak yılmadı.
Bir elemanla lokantanın başına geçen cesur kadın, aşçılıktan garsonluğa, temizlikten bulaşıkçılığa her işi kendisi yaptı. Dağ gibi borcu olan lokantayı bir yılda hatırla, gönülle veresiye olarak kapatan Hamide Sazak, zamanla lokantayı kara geçirdi.
Yaz dönemlerinde çocuklarının da yanında çalıştığı Hamide Sazak, bir müddet sonra yanına 4 bayan eleman daha aldı ve iÅŸletmesini tamamen bayanların çalıştığı bir yer haline getirdi. 
Türk kadınının istedikten sonra her iÅŸi baÅŸarabileceÄŸine dikkat çeken Sazak, kadınların korkmadan iÅŸ yaÅŸamına atılma çaÄŸrısında bulundu. Genelde erkeklerin ağırlıkta olduÄŸu lokanta sektöründe adından söz ettiren Hamide Sazak’ın iÅŸletmesine çevre esnaflar ve vatandaÅŸlar da büyük ilgi gösteriyor. 
Bayan Sazak, “'baÅŸaramazsın, yapamazsın' diyorlardı. Ama ben mücadele ettim. Yılmadım ve baÅŸardım. BaÅŸaracağıma inanıyordum. Bütün Türk kadınları her iÅŸi baÅŸarabilir” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran14
gülücük5
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Ä°simsiz Yorumcu

23 Ekim 2018 - 17:56

Helal olsun ablacım, örnek alınası bir kadınsın! Girişimciliğinde başarılı olmuşsun.

Şükrü Özmen

27 AÄŸustos 2018 - 17:48

Helal olsun

Yorum Yazın

Canlı Radyo