Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KIRMACI “ÇÖPLÜĞÜNDE” ÖNEMLİ ADIM ATILDI

KIRMACI “ÇÖPLÜĞÜNDE” ÖNEMLİ ADIM ATILDI

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi ocak ayı 2. birleşimi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi.


Gündem maddeleri öncesi sinevizyon gösterisi eşliğinde ilçenin Kırmacı Mahallesi’nde bulunan çöp döküm alanı ve daha önce yaşanan yangına ilişkin sunum izletildi. Ardından konuşan Belediye Başkanı Uysal, yaklaşık 35 dönüm alan üzerindeki çöp döküm yerinin rehabilitasyon edilmesi için gerekli ihalenin tamamlandığını, yer teslimi sonrası projenin 1 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi. Daha önce çöp döküm alanında yaşanan yangının itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürüldüğünü hatırlatan Uysal, şöyle dedi:
7 milyon 242 bin lira
"Kırmacı’daki çöplüğün rehabilitasyonu için göreve geldikten sonra işlemlerimize başlamıştık. En sonunda çöplük için rehabilitasyon projesi ihalesine çıkıldı. Sözleşme tarihi 27 Aralık 2017, yer teslimi imzalandıktan 15 gün sonra sözleşme bedeli 7 milyon 242 bin, bitiş süresi ise 360 gün. 1 Yıl sonra yaklaşık 35 dönümlük arazi çöplük olmaktan kurtuluyor. Bunu çok önemsiyorum.
Çöp yığınları çok tehlikeli. Orada hayvanların dolaştığını gördüm, o bölgede sadece hayvanlar değil insanlar da çocuklar da olabilir. Patlamalar olduğu zaman da can kayıpları yaşarız, bunun açıklamasını da asla ve asla yapamayız. Daha önce burada yangınlarda da çıkmıştı, tüm itfaiye ekiplerinin baya bir uğraşımı ile söndürebildik.
Neler yapılacak… Anlattı…
Burada neler yapılacak derseniz, çevresi 2 metre yüksekliğinde çitle çevrilecek. Peyzajı tamamen yapılacak. Sadece borulama veya metan gazını çıkartmak rehabilite etmekten ziyade çevredeki peyzaj ve seyir terasları olacak şekilde planlandı. Bitki örtüsünde hangi ağaçların olacağına kadar hesaplandı. Gerek seyir teraslarının önündeki bitkiler dahi göze hoş görüntü versin diye alçak ağaçlama sistemi olacak.
Kırmacı’nın çöplüğünden, vahşi düzenlemeden de artık kurtuluyoruz, yeni bir yaşam alanı olacak. Orada yol ve deniz var. Bitki peyzajı denizi de kapatmayacak şekilde olacak. Denize kadar yeni bir yaşam alanı olacak. 35 dönümün çok üzerinde yeni bir alan kazanacağız. Ereğli’ye kazandırdığımız en güzel alanlardan bir tanesi.

 

KIRMACI “ÇÖPLÜĞÜNDE” ÖNEMLİ ADIM ATILDI

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi ocak ayı 2. birleşimi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo