Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

Çaycuma Havaalanı için UlaÅŸtırma Bakanlığı’nın ‘uçuÅŸ için uygun’, Türk Hava Yollarının ise ‘uçuÅŸa uygun deÄŸil’ açıklamalarına tepki gösteren CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, “kim doÄŸru söylüyor?” dedi.


DemirtaÅŸ, yazılı açıklamasında; UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Ahmet Arslan’a sorduÄŸu Çaycuma Havalimanı’ndan iç ve dış hat seferlerinin baÅŸlatılması ile ilgili soru önergesine yanıt geldiÄŸini belirtti.
Havalimanının, etkin bir ÅŸekilde kullanımı için yoÄŸun çaba sarf ettiÄŸini öne süren DemirtaÅŸ, Bakanlığın uygun THK’nın ise uygun deÄŸil demesinin kafa karıştırdığını ifade etti. Açıklamasında, kamuoyunun doÄŸruyu bilmeye hakkı olduÄŸunu kaydeden DemirtaÅŸ, ÅŸunları aktardı:
“Çok baÅŸvuruda bulundum”
Havalimanının iç ve dış hatlara açılmasını bir Zonguldaklı olarak çok önemsiyorum. Çünkü bu havalimanının iç ve dış hatlarda etkin kullanımı Zonguldak’ın ekonomik kalkınmasına önemli bir katkı yapacağı gibi Batı Karadeniz’in tek havalimanı olması sebebiyle bölgeye de önemli artıları olacaktır. Gurbetçilerimizin ulaşımında büyük kolaylık saÄŸlanacak, iç turizm potansiyeline katkı sunacak aynı zamanda ulaşım kolaylığı nedeni ile ekonomik ve sosyal kalınmada bir adım atılmış olacaktır.
Konuyla ilgili olarak ÅŸimdiye kadar pek çok baÅŸvuruda bulundum. Türkiye Büyük Millet Meclisi BaÅŸkanlığı’na soru önergesi ve meclis araÅŸtırma önergesi verdim. Bunun yanında Türk Hava Yolları Genel Müdürü ile Yönetim Kurulu BaÅŸkanı’na, bölgenin sosyo-ekonomik durumu, verilen ve alınan göç oranları ile yolcu potansiyeline iliÅŸkin BAKKA’nın yaptığı araÅŸtırmaların sonuçlarını içeren birer mektup gönderdim.
THY’nın açıklaması!
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal EkÅŸi ve Genel Müdürü Yardımcısı Dr. Ahmet Bolat’ın mektubuma verdiÄŸi cevapta, ’Zonguldak-Çaycuma (ONQ-LTAS) meydanı için yayınlı son güncel AIP chartları referans alınarak yapılan otorizasyon sonucunda meydan operasyona uygun bulunmadığı, meydanın operasyona uygun bulunmama sebeplerinin de kısa pist (1881 m), dar pist (30 m), meydanın coÄŸrafik özellikler i(meydan çevresinde kritik mania), her iki pist yönünde de sadece turlu yaklaÅŸma yapılabilmesi, Meydanın operasyon açısından en yüksek risk grubunda bulunması’ olduÄŸu belirtilmiÅŸti.
Bakanlık açıklaması!
UlaÅŸtırma Bakanlığı tarafından verilen yanıtta ise ’2017 yılı içerisinde Çaycuma Havalimanı’nın operasyonlarda daha etkin kullanılması amacıyla aletli alçalma planları üzerinde yapılan çalışmalarda,36 pisti için 5 derecelik offset bir ILS usulü tasarlanabileceÄŸi, bu durumda yüzde 5 pas geçme oranı ile OCA:380 feet (OCH:339 FEET) ve yüzde 2.5 pas geçme oranı ile OCA:520 feet (OCH:479 feet) minimalarına kadar alçalmanın mümkün olabileceÄŸi tespit edilmiÅŸtir. Bu itibarla B737 ve A319 uçakları ile sürekli dış hat seferi düzenlenen Zonguldak–Çaycuma Havalimanı’nın kategorisine uygun uçaklarla operasyon yapılmasına herhangi bir engel bulunmamaktadır” denilmektedir.”
CHP’li vekil, talep etti!
UlaÅŸtırma Bakanlığı tarafından operasyona uygun olarak tanımlanan A319 ve B737 tipi uçaklarla iç ve dış hat seferlerinin baÅŸlatılması için Türk Hava Yolları’na çaÄŸrıda bulunduÄŸunu da ileri süren DemirtaÅŸ, açıklamasını ÅŸu ifadelerle sürdürdü:
Türk Hava Yolları’nın uçuÅŸ filosunda, UlaÅŸtırma Bakanlığı’nın ifade ettiÄŸi A319 ve B737 tipi uçaklar mevcut. Bu uçakların yolcu kapasiteleri 130 ile 170 arasında deÄŸiÅŸiyor. BAKKA’nın yolcu potansiyeline iliÅŸkin araÅŸtırmasına göre, bu yolcu sayısı rahatlıkla karşılanabiliyor. Buradan Türk Hava Yolları’na çaÄŸrıda bulunuyorum; gurbetçilerimizin ulaşımında büyük bir kolaylık saÄŸlayacak, Zonguldak’ın sosyo-ekonomik kalkınmasında önemli etkiler yaratacak, Batı Karadeniz’de hareketliliÄŸi saÄŸlayacak Çaycuma Havaalanı’ndan THY’nin iç ve dış hat seferlerini baÅŸlatmasını bir Zonguldaklı olarak talep ediyorum.”
Bir çağrı da AK Partili vekillere!
AK Parti’nın Zonguldak Milletvekillerine çaÄŸrıda bulunan, Ãœnal DemirtaÅŸ, “bu güne kadar Çaycuma havaalanını iç ve dış hatlara açılması için yeterli çabayı göstermeyen Hüseyin Özbakır, Faruk ÇaturoÄŸlu ve Özcan Ulupınar’a çaÄŸrıda bulunuyorum. Zonguldak’a sahip çıkın ve THY’nin Zonguldak Çaycuma Havalimanı’ndan iç ve dış hatlara sefer baÅŸlatması için üzerinize  düşen sorumluluÄŸu hiç deÄŸilse bundan sonra yerine getirin" ifadelerini kullandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo