Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kestane, Hem Keyif Hem Sağlık Veriyor

Kestane, Hem Keyif Hem Sağlık Veriyor

Kış aylarında akşamların sevilen yiyeceği kestanenin kanser, kalp ve diyabet hastalıklarından koruduğu, tansiyon ve kan basıncını da düzenlediği bildirildi.

Kış aylarında akÅŸamların sevilen yiyeceÄŸi kestane, saÄŸladığı nostaljik ortamın yanı sıra saÄŸlığa faydalarıyla da dikkati çekiyor. Cumhuriyet Ãœniversitesi (CÃœ) Tıp Fakültesi Halk SaÄŸlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Gülay KoçoÄŸlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kestanenin kış aylarında bol bulunduÄŸunu ve sevilen bir meyve türü olarak sık tüketildiÄŸini söyledi.

Su oranı düşük olan kestanenin, kalori ve karbonhidrat içeriğinin yüksek olduğunu, bundan dolayı kan şekerini yükseltmediğini ifade eden Koçoğlu, doyuruculuk açısından 3 kestanenin bir dilim ekmekle eşdeğer olduğunu dile getirdi.

"Günde 3 kestane tüketin"

KoçoÄŸlu, kestanenin lif oranı çok yüksek olduÄŸu için birçok hastalığa karşı koruyucu özelliÄŸi olduÄŸunu belirterek, ÅŸunları kaydetti:

"Kanser, kalp, diyabet gibi hastalıklarından korunmada lif oranı yüksek yiyecekler alınması çok önemli. Potasyum içeriği ile dolaşımı ve tansiyonu düzenliyor. Magnezyum da özellikle kemik dokusu için yararlı. Kestanenin sinir sisteminin çalışmasında da olumlu etkileri var. Varis ve hemoroid gibi rahatsızlıkları olanların kestane tüketmesini öneriyoruz. Kestanenin haşlanarak pişirildiğinde kalori oranı düşüyor, kızartıldığında ise kalori oranı yükseliyor ve daha çok enerji veriyor. Bu açıdan günde 3 kestane tüketilmesini öneriyoruz."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo