Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kent tarihi ve kültürü yeniden hayat buluyor

Kent tarihi ve kültürü yeniden hayat buluyor

İlçede bir yandan kentin fiziki büyümesi ve gelişmesi adına önemli projeleri hayata geçiriliyor, diğer yandan ise tarihi ve kültürel zenginlikleri gün yüzüne çıkarılıyor.

Düzce'nin Akçakoca ilçesi Belediyesi’nin son yıllardaki restorasyon çalışmaları ile kent tarihi ve kültürü yeniden hayat buluyor. Korfa Cami yanında bulunan belediyeye ait tarihi binayı etnografik müze ve kültür evi yapmak için düğmeye bastı. 
Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan hibe ile ilgili Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde protokol imzaladı. Göreve geldiği günden bu yana bu konuda birçok çalışma başlatan Yemenici, şöyle dedi:
"Biz belediye olarak tarihimize sahip çıkıyoruz, tarihi değerlerimizi korumaya devam ediyoruz. Korfa camimizin yanında belediyemize ait tarihi binamızın etnografik müze ve kültür evi yapmak üzere restorasyonunu yapabilmek için Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan aldığımız hibe ile ilgili İl Kültür ve Turizm müdürümüzle protokolümüzü imzaladık. Projesini tamamlayıp kurul onayı sonrasında binamızın restorasyonuna başlayacağız. Kesintisiz bir şekilde sit alanı içinde yer alan binalarımızın restorasyonlarını tamamlayıp turizme kazandırmaya devam edeceğiz.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo