Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kdz. Ereğli’de Bir Okul Daha Tekli Eğitime Geçti

Kdz. EreÄŸli’de Bir Okul Daha Tekli EÄŸitime Geçti

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde hayırsever Nurdan ve Ahmet Orhan OÄŸuz’un adını taşıyan 24 derslikli ilkokulun yapımının tamamlanması ile bir okul daha tekli eÄŸitime geçti.


Kdz. EreÄŸli ilçesinde hayırsever Nurdan ve Ahmet Orhan OÄŸuz çifti tarafından yapımı üstlenen 24 derslikli ilkokulda 2017-2018 eÄŸitim öğretim yılının ikinci döneminde faaliyete geçti. Nurdan ve Ahmet Orhan OÄŸuz çiftinin daha önce yaptırdığı ortaokulda halen 710 öğrenci eÄŸitim görürken, yapımı tamamlanarak faaliyete geçen ilkokulda ise 701 öğrenci eÄŸitim görecek. Kdz. EreÄŸli ilçesinde halen Gülüç Vesile Dikmen ilk ve ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Erdemir Ä°lkokulu, Kepez Ä°lkokulu ve Kepez Ä°zmirlioÄŸlu okullarında derslik yetersizliÄŸi nedeniyle çiftli eÄŸitim yapılıyor. Anaokulu, ilk, orta, lise ve dengi okullarda yaklaşık 100 bin öğrencinin eÄŸitim gördüğü Zonguldak’ta 35 bin öğrenci sayısı ile EreÄŸli 3’te birlik oranı bünyesinde barındırıyor. Kdz. EreÄŸli’de eÄŸitimde yatırımların gecikmesi nedeniyle tekli eÄŸitime geçilemezken, öğrenci velileri ve eÄŸitimciler yeni yatırımların bir an önce yapılmasını istedi.
Kdz. EreÄŸli ilçesinde 2019 yılında Gülüç Beldesi’ne 24 derslikli, Cumhuriyet Ortaokulu’na 24 derslikli, Kepez’de ki Ticaret Lisesi yanına 16, Kavaklık Mahallesi’ne 24 ve BaÄŸlık Mahallesi’nde ki Ä°zmirlioÄŸlu Ä°lkokulu yanına 16 derslikli bina yapıldığında tekli eÄŸitime geçilmesi planlanıyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran4
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo