Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kazım Karabekir’in Kızı Zonguldak’ta

Kazım Karabekir’in Kızı Zonguldak’ta

Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Yıldıran, babasının Mustafa Kemal’e her zaman saygısını koruduÄŸunu belirterek, "Tabii ki, eÄŸer o günlere, o samimiyete dönüp de beraber el ele devam edebilselerdi farklı ÅŸeyler olabilir miydi, olurdu. Ama kader böylesini nasip etmiÅŸ. Kazım Karabekir son nefesine kadar Mustafa Kemal PaÅŸamıza saygısını, sevgisini korumuÅŸtur." dedi. 

Yıldıran, Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) Sezai Karakoç Kültür Merkezi’ndeki konferansta, çok yönlü bir kiÅŸiliÄŸe sahip olan babası Kazım Karabekir’in vatanperver ve yardımsever olduÄŸuna dikkati çekti.

Tek yürek ve tek bilek bu vatana sahip çıkılması gerektiÄŸini anlatan Yıldıran, "3 dakika sonra ÅŸehit olacaklarını bile bile genç fidanlar gül bahçesine gider gibi ölüme koÅŸtu. 13-15 yaÅŸlarındaki gencecik evlatlar vatanın her yöresinden bugün bizim ÅŸuradaki rahatımız için can verdiler. Gençlere bir hatırlatma yapmak istiyorum. EÄŸlence, kına geceleri oluyor. Oyun havaları baÅŸlıyor ya ’hey onbeÅŸli onbeÅŸli’ çaldığı zaman kimseyi oynatmayın. Esasında bu bir oyun havası deÄŸil, ağıttır." diye konuÅŸtu. 

Yıldıran, Anadolu topraklarında bir tane Ermeni toplu mezarının bulunmadığını belirterek, bütün araÅŸtırmalara karşın Anadolu topraklarında bir tek toplu Ermeni mezarlarına rastlanmadığını ifade etti. 

 Bir öğrencinin, "Terakkiperver Partisi’nin sorunu olmasaydı bugün Türkiye tarihindeki Ä°smet Ä°nönü yerine Karabekir PaÅŸa’yı görebilir miydik? Ä°kisi eÄŸer konuÅŸabilseydi bugün farklı bir olay olur muydu?" sorusu üzerine Yıldıran, “Bugünden geriye dönüp de ’keÅŸke olsaydı’ diyemiyoruz. Olması gerektiÄŸi gibi olmuÅŸ. Onlar dava arkadaşı, onlar kardeÅŸ. Biz burada ’Atatürk’ dediÄŸim zaman bizim için çok yükseklerde yüce bir insan. Ama onlar yan yana oturdukları zaman bir yaÅŸ arayla can kardeÅŸler, can arkadaÅŸlar. Tabii ki, eÄŸer o günlere, o samimiyete dönüp de beraber el ele devam edebilselerdi farklı ÅŸeyler olabilir miydi, olurdu. Ama kader böylesini nasip etmiÅŸ. Kazım Karabekir son nefesine kadar Mustafa Kemal PaÅŸamıza saygısını, sevgisini korumuÅŸtur” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Yıldıran, daha sonra katılımcılara babasının albümünden seçtiÄŸi fotoÄŸrafları gösterdi ve Kazım Karabekir’in bestelediÄŸi "Türk Yılmaz" adlı marşın taÅŸ plak kaydını dinletti.

Konferans, Yıldıran’a teÅŸekkür belgesi ve hediyeler verilmesinin ardından sona erdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo