Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KATLİAM YAPTILAR!!!

KATLİAM YAPTILAR!!!

Çocuklara, Kadınlara, Hayvanlara saldırdılar... Ülkede bunlar yaşanırken; saldırının bir başka hedefi de bakın ne oldu..!


Akşam karanlığından faydalanılarak girilen tarlada, dallarında çeşitli türde meyveler olan onlarca ağaç katledildi. Gördükleri manzara karşısında adeta yıkılan mahalleli, katliamı yapan kişi ya da kişilerin bulunmasını istedi.

   -ÖZEL HABER-

Zonguldak Ereğli’sinin Kepez Mahallesi Hacı Musa Sokak mevkisinde, üç ortaklı olduğu öğrenilen yaklaşık 5 dönüm arazideki meyve ağaçlarına saldırıldığı bildirildi.
Saldırgan ya da saldırganların, akşamın karanlığından faydalandığı belirtildi. İçlerinde ayva, armut, elma, vişne ve fındık meyvelerinin olduğu yaklaşık 15 ağacın kesildiği görüldü.   

ELLERİNDE BALTA OLABİLİR DİYE KORKTUK…
Mahalle sakinlerinden aynı zamanda kesilen ağaç sahibi Ezgi Kale, Ereğli FM’e açıklamasında, balkonda olduğu sırada sesler duyduğunu, aynı sesleri dakikalar sonra yeniden işittiğini söyledi. Bunun üzerine ise seslerin geldiği ekili tarlaya gittiğini ve korkunç manzara ile karşılaştığını ifade eden Kale, şöyle dedi:
“Akşam saat 21.00 civarlarında ses duydum ve balkona çıktım. Karanlıktı, seslerin karşıdaki köy tarafından geldiğini sandım. 22.00’da evin önünde arkadaşımla konuştuğumda yine sesleri duyduk ve bakmaya karar verdik. Komşumun oğlu ile geldiğimizde ağaçların kesilmiş olduğunu gördük. Ellerinde balta olabilir, bize de saldırabilirler diye uzaklaştık ancak kimseyi görmedik. Balta sesleri geliyordu.”

NE İSTEDİNİZ…
Annesi Sultan Kale de, tarlada ekili olan sebzelere dokunulmadığını, hedefte yalnızca ağaçların olduğunu anlatarak şunları kaydetti:
“Sesleri duyduk, geldik. Bir anda yok oldular, kimseyi göremedik. Bilemiyorum kim neden böyle bir şey yapar, anlayamıyorum. Dallarında meyveler vardı. Tamam yer bize ait değil ancak yıllardır buraları ağaçlandırdık, yoldan geçenler meyve yesin istedik. Sayabildiğimiz kadarıyla 15 ağaç kesilmiş. İçlerinde ayva, armut, elma, vişne ve fındık vardı. Kimsenin kimseye zararı yoktu. Ağaçların zaten kimseye zararı yoktu. Ne istediniz meyvelerden, ağaçlardan. Mısır, domates ve fasulyeler vardı onlara dokunmamışlar, ağaçları hedef almışlar.”

ÇOK ÜZGÜNLER…
Ağacı kesilenlerden Murat Argun ise rahmetli olan annesinin yıllar önce diktiği ağaçların yok edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “bunun niye yapıldığı ile ilgili hiçbir fikrim yok. Rahmetli annemin diktiği elma ağacı vardı, kesmişler. Yani bilemiyoruz kimin kestiğini. İnanın yazık, günah. Bu açlar kaç senede yetişti” sözleriyle konuştu.

BULUNMASINI İSTİYORLAR
Yıllardır emek harcayarak yetiştirdikleri ağaçları katledilen vatandaşlar, endişeli olduklarını söylediler. Doğa katliamını yapan kişi ya da kişilerin bir an önce bulunmasını istediler.
Öte yandan, arazide hisseleri olan kişilerinde durumdan üzüntü duydukları, olayın takipçisi olacakları, gerektiği durumda ise şikayetçi olacakları öğrenildi.   

 

KATLİAM YAPTILAR!!!

Çocuklara, Kadınlara, Hayvanlara saldırdılar... Ülkede bunlar yaşanırken; saldırının bir başka hedefi de bakın ne oldu..!

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın7
gülücük5
şaşkın1
üzgün1
hayran0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
öğretmen 28

12 Temmuz 2018 - 15:49

Eğitimin akılfan önce kalplere verilebilmesinin acı bir örneği daha maalesef. "Yaş kesen baş keser." Sözünü idrak edememek çok acı.

Yorum Yazın

Canlı Radyo