Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Karadeniz’de hamsi bereketi

Karadeniz’de hamsi bereketi

*Dört gün devam eden olumsuz hava ÅŸartları ve fırtınanın ardından denizden uzak kalan balıkçılar havaların düzelmesi ile çıktıkları denizde hamsi bereketi ile karşılaÅŸtı. *Batı Karadeniz’de hamsi akını bilgisini alan yaklaşık 150 balıkçı teknesi aÄŸlarını denize bıraktı.


Amasra’da sabahın ilk ışıkları ile denize açılan balıkçılar, azık denizde hamsi sürüsüne denk geldi.
Hamsinin etrafını saran balıkçılar aÄŸlarını toplayarak Tarla aÄŸzı limanın da bekleyen kamyonlarla Türkiye’nin her noktasına taze hamsi gönderdi. Gece boyunca devam eden trafik sonunda her balıkçı teknesi 3-4 kez aÄŸ toplayarak Tarla AÄŸzı Limanı’na balık taşıdı.
Limanda vatandaÅŸlar ellerinde kova ile balıkçıları bekledi. Karadeniz’in balık bereketini haber alıp limana koÅŸan vatandaÅŸlar, kıyıya yanaÅŸan balıkçı teknelerine fındık vererek balık almaya çalıştı.
Amasra Limanı’nı açın
Batı Karadeniz de özellikle Amasra açıklarında her yıl hamsi akını olduğunu ifade eden balıkçılar, şöyle dediler:
“Bölgede 150 civarı balıkçı gemisi var. Bu gemiler Amasra açıklarında avlanıyor. Her tekne de 30 -40 kiÅŸi çalışıyor. 150 tekne de 5-6 bin kiÅŸi yapar. Ama maalesef Tarla aÄŸzı limanı bize cevap veremiyor. Yolu çok bozuk ayrıca ağını toplayan balıkçı arkadaşımız Tarla aÄŸzında yanaÅŸacak yer olmayınca buradan Zonguldak limanlarına gitmek zorunda kalıyor. Bu da az balık yakalanmasına ve maliyetlere yansıyor. Oysa Amasra Limanı aynı anda 5 geminin boÅŸaltma yapmasına imkan tanıyor. 5 tekne de Tarla aÄŸzı limanına yanaÅŸsa aynı anda 10 tekne boÅŸaltma yapabilir bu hem balığın ucuzlamasına hem de Amasra esnafının 3 ay boyunca kendi nüfusu kadar insana hizmet vermesini saÄŸlayacaktır.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran5
kızgın1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo