Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KANSERDEN KORUNMAK İÇİN SINIRLAYIN!..

KANSERDEN KORUNMAK İÇİN SINIRLAYIN!..

Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat, hipertansiyon, kalp, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla günlük tuz tüketimini 5 gram ile sınırlamak gerektiğini bildirdi.

Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat, 11-17 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, yemeklere bol bol serpilen tuzun vücudun baÅŸ düşmanı olduÄŸunu, yapılan araÅŸtırmaların, günlük tuz tüketiminin günde 5 grama indirilmesiyle dünyada her yıl kalp krizi ve inmeye baÄŸlı 2.5 milyon ölümün önlenebileceÄŸini gösterdiÄŸini belirtti.

Yemeklere tuz yerine baharat, limon suyu, nar ekÅŸisi ya da sirke kullanarak tat katmanın, tuz tüketimini azaltmayı saÄŸladığını belirten Akpolat, "Hipertansiyon, kalp, böbrek hastalıkları baÅŸta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla günlük tuz tüketimini 5 gram ile sınırlamak gerekir. Tuzun azaltılması, kan basıncını kontrol altına almanın yanı sıra hipertansiyon geliÅŸimini de önleyebilir" ifadelerini kullandı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo