Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kanser hastası babaya destek için bütün aile saçlarını kazıttı

Kanser hastası babaya destek için bütün aile saçlarını kazıttı

Zonguldak’ta 7 yıldır kanser tedavisi görürken saçları dökülen babaya destek olmak isteyen aile üyelerinin tamamı saçlarını kazıttı. 2011 yılında kolon kanseri teÅŸhisi konulan 61 yaşındaki Abdullah EmiroÄŸlu, 7 yıldır hastanede kanser tedavisi görüyor. Tedavi sürecinde


4 kez ameliyat olan EmiroÄŸlu’nun kemoterapi ve radyoterapi görmesi nedeniyle saçları döküldü.
EÅŸi Hamiyet EmiroÄŸlu, çocukları ve torunları da Abdullah EmiroÄŸlu’nu tedavi sürecinde yalnız bırakmadı. Hasta yatağında torunları ve ailesi ile vakit geçiren EmiroÄŸlu, iyileÅŸip evine dönmenin hayalini kuruyor.
Gördüğü tedaviler nedeniyle saçları dökülen babalarına moral olması için saçlarını kazıtan aile üyeleri, hasta yatağında ziyaret ettikleri babalarının durumu fark etmesi üzerine duygu dolu anlar yaÅŸadılar. Anne Hamiyet EmiroÄŸlu, oÄŸulları Engin ve Ercan, kızı Fatime, torunları Arda ve Berat’ın saçlarını kazıttığını gören baba Abdullah EmiroÄŸlu, gözyaÅŸlarına boÄŸuldu.

“Emekliyim, devletimiz 7 yıldır bana bakıyor”
7 yıldır kanser tedavisi gördüğünü anlatan Abdullah EmiroÄŸlu, Bülent Ecevit Ãœniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde gördüğü tedavi sürecini şöyle anlattı:
“2011’den beri rahatsızlığım devam ediyor. Allah razı olsun devletimiz baktı. Ama bu son zamanlarda artık ilaçlarım biraz ağırlaÅŸtı. Artık maddi olanağım da bitti, gücüm yetmiyor artık. 2018 yılı oldu hala devletimiz bana devlet hastanelerinde bakıyor. Yapacak bir ÅŸey yok. Ben emekli birisiyim. Çocuklarım benim canlarım. Bana destek olmak için saçlarını kestirmiÅŸler. Çok duygulandım, konuÅŸamıyorum.”

“EÅŸime moral olmak istedik”
Anne Hamiyet EmiroÄŸlu (61) ise zorlu ve ağır bir tedavi süreci olduÄŸunu aktardı. EÅŸine moral olmak istediklerini anlatan EmiroÄŸlu, “Hep destek olmayı isterim. Canımı istesinler canımı veririm. Åžu anda istesinler O’nun için her ÅŸeyimi veririm. Elimizden bir ÅŸey gelmiyor, yapamıyoruz. Artık gücüm tükendi. Zorlu ve ağır bir tedavi süreci var. Biz de kendisine destek olmak için hepimiz bu yola düştük. Saçlarımızı kazıttık. O’na moral olmak istedik. Bir hastanın tedavisinde en büyük ihtiyaç moral. Herkesin bu ÅŸekilde destek olmasını da isteriz. Ailecek destek olmak istedik” diye ifade etti.

SaÄŸlık Bakanlığı’na ilaç çaÄŸrısı
Abdullah EmiroÄŸlu’nun en büyük oÄŸlu Engin (39) ise 7 yıldır babasının moralini yüksek tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Tedavi sürecinde SaÄŸlık Bakanlığı’nın desteÄŸini gördüklerini anlatan Engin EmiroÄŸlu, kanser hastalığı için Almanya’dan getirilen ilaç için bakanlığa çaÄŸrıda bulundu.
Kutusu 1.060 Euro olan ilaçtan kendi imkanlarıyla birkaç paket aldıklarını devamı için maddi imkanlarının yetmediğini anlatan Engin Emiroğlu, şu ifadelere yer verdi.
“2011’den beri bu kanserle savaşıyoruz. Bir türlü yenemedik. Ama elimizden gelen bütün tedaviler için çaba sarf ediyoruz. Moralini yüksekte tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarım, kardeÅŸlerim, annem; babamın saçları döküldükten sonra saçlarımızı kestirdik. Tedavi sürecimiz devam ediyor. Denenebilecek bütün ilaçları SaÄŸlık Bakanlığı aracılığıyla denedik. Åžimdi bir ilaç daha var. Almanya’dan yada yurt dışından getiriliyor. Kutusu 1.060 Euro. Fakat bu ilaç SaÄŸlık Bakanlığı’nın üst kurulundan onay alınamadığı için Türkiye’ye getirilemiyor. Kendi imkanlarımızda aldığımızda da üç günde bir paketi harcanıyor. Bunun da sürekli olması gerekiyor. Biz birkaç paket temin ettik ama ilerisi için SaÄŸlık Bakanlığı’ndan yardım bekliyoruz. Moral olabilecek her türlü davranış hastalığın seyri açısından bizim için önemli. Ufak adımlar bile atsak biz kendimizi mutlu hissediyoruz. Bir gün iyi olması bile bizim için iyi bir duygu. Ailedeki herkes için de iyi bir duygu oluyor.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
üzgün2
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo