Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kamu Personeli Yıllık İzin Yasağı Kaldırıldı

Kamu Personeli Yıllık İzin Yasağı Kaldırıldı

Hükümet Sözcüsü Numan KurtulmuÅŸ’tan son dakika açıklaması. Bugün itibarıyla memurun izin yasağı kalktı.

KurtulmuÅŸ, "Bugün itibariyle kamu personelinin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir" diye konuÅŸtu. KurtulmuÅŸ, darbe sonrası firari durumda olan askerlerin Kandil’e sığındığı yönündeki iddiayı ise yalanladı. KurtulmuÅŸ, "Kaçakların, Kuzey Irak’ta baÅŸka bir terör örgütünün elinde olduÄŸu bilgisi, bizim resmi kaynaklarımız tarafından asla doÄŸrulanmamıştır. Bunlar ÅŸu anda bizim açımızdan spekülasyon mahiyetinde birtakım sözlerdir" dedi. KurtulmuÅŸ, medyanın da iyi bir sınav verdiÄŸini söyleyerek, "Şükranımızın bir göstergesi olarak bir karar aldık. Yüzde 3’lük RTÃœK’ün reklam payını yüzde 1.5’e düşürdük" dedi.

 

Ä°ÅŸte Numan KurtulmuÅŸ’un açıklamasından satır baÅŸları:

Türkiye tarihinin ne büyük mitingini yaÅŸadık dün. Emniyet kayıtlarına göre 25 milyon vatandaşımız bugüne kadar demokrasi nöbetine katılmıştır. Dün yine emniyetin kayıtlarına göre Ä°stanbul’da 5 milyon vatandaşımız bir araya gelmiÅŸ, Türkiye genelinde diÄŸer illerde de 10 milyon insanımız meydanlara çıkmıştır.

-Bundan sonra bu mitingden sonra ABD yetkililerinin Gülen’i orada saklama koruma konusunda ciddi tereddütler geçirdiklerini zannediyorum. Bundan sonra ABD’li yöneticiler bir tercih yapmak zorundadırlar. Ya bir terörist ele başını tutacaklar ya da 79 milyon Türk insanını tercih edecekler.

-Toplumun bütün kesimleri demokrasiye sahip çıkmıştır. Yenikapı Türkiye için yeni bir kapının açılması olmuştur. Demokratik olgunluğa açılan yeni bir kapı olmuştur.

-Ä°nÅŸallah bu miladı siyasetçiler olarak bizler de iyi deÄŸerlendireceÄŸiz. Bundan sonra hem Türkiye büyük bir ivme kazanarak reform istikametinde yoluna devam edecek. 15 Temmuz darbe teÅŸebbüsünden itibaren kamu diplomasisi alanından da ciddi faaliyetler yürütüyoruz.

-Türkiye’nin tezlerini bütün dünyaya anlatmaya gayret ediyoruz. Ama anlamak istemeyenler ortadaki gerçek ne kadar yalın olursa olsun anlamak istemiyorlardı. Ama dünkü mitingin bu çevrelerin de gözünü açtığını zannediyoruz.

-Bakanlar kurulunda ele aldığımız bir baÅŸka konu ÅŸiÅŸe ekonomideki reform hareketleridir. Bu darbe sonrasındaki geliÅŸmeler Türkiye ekonomisini etkilememiÅŸtir. Yeni desteklerin gündeme alınmasını ele aldık. Ekonomi ile ilgili bakanlıklarımız çalışmalarını sürdürüyor.

-Bundan sonra iÅŸ adamlarımız sadece taşınmazlarını deÄŸil taşınmaz mallarını da bankalara teminat olarak gösterebilecektir. Bu özellikle KOBÄ°’lerimiz için hayat damarı olacaktır.

KAMU ÇALIŞANLARININ İZİN YASAĞI

Bugün itibariyle kamu personelinin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo