Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Kampüsün Kanında Hayat Var’

’Kampüsün Kanında Hayat Var’

Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ), "Kampüsün Kanında Hayat Var" kampanyası kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

Üniversite öğrencileri ve personel el ele tutuşarak, birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çekmek amacıyla yaklaşık 3 kilometrelik "hayat zinciri" oluşturdu. 

Daha sonra Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve beraberindekiler, üniversitenin Farabi Kampüsü’ndeki kampanya kapsamında kan veren öğrencileri ziyaret etti.

Kınık, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle gençlerin kan vermesinin önemli olduğunu söyledi.

Her sağlıklı erkeğin yılda 4, kadınların ise 3 kere kan verebileceğini hatırlatan Kınık, "Özellikle kadınlarımızın erken yaşlarda kan vermeye başlaması bizim için çok önemli çünkü nüfusumuzun yarısı kadın. Üstelik bu kan kendi kendine yenilenen bir dokumuzdur. Dolayısıyla kan vererek bu yenileşmeyi sağlamış oluyoruz. ’Kan ver, güzelleş’ diyoruz." şeklinde konuştu.

Kınık, en önemli toplumsal çıktılardan birinin kan bağışı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Her 4 saniyede, bir ünite kan ihtiyacımız var fakat memleketimizde her bin kişiden 4’ü kan veriyor. Bu çerçevede özellikle düzenli kan bağışlayacılarımızın sayısının artırılması, kan bağışının gençliğe doğru indirilmesi noktasında bu etkinlikler çok büyük farkındalıklar oluşturuyor. Kızılay Türkiye’deki kan konusunda en önemli aktör. Türkiye’deki kanın yüzde 80’inin ötesinde bir miktarını topluyor. 2016 sonrası hedeflerimiz bütün kanı Kızılay’ın ’Güvenli Kan Temini Projesi’ ile toplamak. Yaklaşık 2,4 milyon ünite Türkiye’de kan tüketiliyor. 2016 hedefimiz 2,1 milyon ünite kan."

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer de kan bağışını yaygınlaştırmanın önemli olduğunu vurgulayarak "Biz bu hedefe ulaştık. Üniversitemiz tüm öğrencileriyle birlikte Türk Kızılayına sürekli kan bağışlayan bir üniversite oldu. Aynı zamanda burada başlayan hareket dalga dalga tüm Türkiye’ye yayıldı. Onun için ’limitsizsiniz’ diyoruz. Nereye kadar giderse. İnşallah bu yıl da iyi bir netice elde edilmiş olur." dedi.

Özer, öğrencilerin ve personelin el ele tutuşarak "hayat zinciri" oluşturduğunu dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Buradaki amacımız ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmak. Bir tarafta yaşamımızın en değerli maddesi olan kanı bağışlarken diğer taraftan da ülke olarak beraberlik içerisinde tüm dünyaya bir mesaj yollamaktı. Ülkemiz kritik günlerden geçiyor. Onun için bu günler küçük problemleri unutma günüdür. Ülkemizin ana makro hedeflerine yönelme, birlik ve beraber içerisinde el ele verme günüdür. Böyle küçük bir mesajı üniversitemizde gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da Türkiye’ye örnek olan kampanyada emeği geçenleri tebrik ederek, bunun amacına ulaşmasını temenni etti. 

Öğrenci Esra Danyıldız ise her sene etkinliğe katılmaktan gurur duyduğunu ve kan vererek birçok hayat kurtaracaklarını dile getirdi. 

Bir süre öğrencilerle sohbet eden Kınık, Rektör Özer’in tansiyonunu ölçtü. Daha sonra Özer ve Ulupınar kan bağışında bulundu. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo