Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KAMPÜS KONUSUNDA FLAŞ SÖZLER!

KAMPÜS KONUSUNDA FLAŞ SÖZLER!

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eski Ereğli Devlet Hastanesi’nin üzerinde bulunduğu yaklaşık 40 dönüm arazinin, ‘B planı’ olarak “Millet Bahçesi” yapılması için çalışma yürüteceğini bildirdi.


Uysal, Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği’nde “Kampüs” konulu bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Bülent Ecevit Üniversitesi Karadeniz Ereğli yeni kampüs alanı hakkında son zamanda çıkan söylemler ile kendisinin hedef gösterildiğini belirtti.
“Biz, her şeyi yaptık” diyen Uysal, kampüs yerinin neden yapılamadığı yanı sıra Ereğli Belediyesi’nin bugüne kadar gösterdiği çabayı anlatan belgeleri de kamuoyuna sundu.

 

O İDDİA SORULDU… UYSAL: İSPATLASIN
Uysal’a, soru-cevap bölümünde Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası aylık bilgilendirme toplantısında “Uysal, kampüs yapılmasın diye kampanya başlattı” iddiaları soruldu. Net cevap veren Uysal, “Ereğli Belediyesi bu yönde bir kampanya yürütmemiştir. ‘Kdz. Ereğli Belediyesi, Kaymakamlık ile anlaşıp askeriye devretmiş’ o iddialar da yanlış, belgeler burada. Bunu diyenler ispatlasın. Kim ne yapmış, kim yazışma yapmış?" ifadelerini kullandı.

“OSMANTEPE OLABİLİR”
Göreve geldiği andan itibaren çalışma tahtasında ilk sırada üniversite konusu olduğunu söyleyen Uysal, eski hastane arazisinin olmaması durumunda ise alternatif alan göstererek şu sözlerle konuştu:
“İlçemizde yüksek öğrenim gören öğrenci sayısının artmasında hepimiz hem fikiriz. Ama bu hemen olabilen bir şey değil. Bu söz konusu yerler eğer olmazsa, bu yolculukta önümüze engeller çıkarsa, bu yolda yazışmalar uzun sürerse bir alternatifimizi daha sizinle paylaşmak için de geldim.
Bu konuda da önerdiğimiz, aklımızdan geçen alternatif yeri söyleyeceğim. Bu yer; Kışla, Potbaşı, Elmatepe, Kavaklık, özellikle de Kepez bölgesini ilgilendiren bir arazi. Ereğlimizin hem ilçe merkezinin trafiğini sıkıntıya sokmayacak hem de ileri de hem fakülteler kampüsü hem yüksekokulların olabileceği, hem de yıllar sonra Kdz. Ereğli’de bir üniversite kurmanın temellerinin atılacağı bir yer. Bu yer Alaplı’ya 10 buçuk kilometre, terminale ve Ereğli merkezine de 3 kilometrelik mesafede. Bu yer; terminale girecek çevre yolunun hemen yanı ve 240 dönümlük bir arazi. Köklü bir üniversitenin kuruluşuna kadar gidilebilecek bir nokta. Hem karayolu üzerinde, hem ulaşımı kolay, hem buraya kuracağımız kampüs alanına çocuklarımız için spor kompleksleri, kongre salonları kurabileceğimiz bir alan. Osmantepe olarak anılan bu yeri alternatif olarak sizlerle paylaşmak istiyorum.”

Bir saati aşkın süren toplantıyı çok sayıda gazeteci kayıt altına aldı, bazı muhtarlar da toplantıyı yakından takip etti.

 

KAMPÜS KONUSUNDA FLAŞ SÖZLER!

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eski Ereğli Devlet Hastanesi’nin üzerinde bulunduğu yaklaşık 40 dönüm arazinin, ‘B planı’ olarak “Millet Bahçesi” yapılması için çalışma yürüteceğini bildirdi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Usge Mano

29 Ağustos 2018 - 10:13

Sakın işyeri falan açıp istihdam yaratmayin.. en güzeli millet bahçesi .. yakışır

Yorum Yazın

Canlı Radyo