Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

KAHRAMAN ŞOFÖR!..

KAHRAMAN ŞOFÖR!..

Ankara Kızılay’daki terör saldırısında hurdaya dönen yolcu otobüsünün şoförü Necati Yılmaz, yaralarına aldırmadan önünde bulunan halk otobüsündeki vatandaşların çıkarılmasına yardım etti.

Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altında olan Yılmaz, yüzünde, el ve bacaklarında yanıklar bulunduğunu, genel durumunun ise iyi olduğunu söyledi. 

PATLAMA HAREKET HALİNDEYKEN OLDU’

Kullandığı Esertepe-Kızılay-Bakanlıklar seferini yapan 284 numaralı otobüste 10’un üzerinde yolcu bulunduğunu anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: 
"Saat 18.40’ta Zafer Çarşısı karşısındaki duraktan yolcu aldım. 

Kızılay’daki trafik lambası yeşil yanıyordu. Sönmesine 50 saniye vardı. Ben orta şeritten seyrediyordum. Yaklaşık 30 kilometre süratim vardı. Sol şerit boştu. Sağ şeritte bir taksi ile halk otobüsü vardı. Işıkları geçtikten 50 metre sonra kendimizi bir alev topunun içerisinde bulduk."

 

’PARÇALANAN CAMDAN DIŞARI FIRLADIM’

Büyük bir patlama meydana geldiğini söyleyen Yılmaz, "Otobüs sol şeride doğru savruldu. Patlama sağ tarafta orta kapıya yakın yerde, otobüs hareket halindeyken meydana geldi. Patlamanın etkisiyle otobüsün havaya fırladığını hissettim" ifadelerini kullandı. 

Otobüsün parçalanan camından dışarı fırladığını anlatan Yılmaz, bir süre yerde yattıktan sonra kalkarak önünde bulunan halk otobüsüne yöneldiğini aktardı.



Halk otobüsünde bulunanların dışarı çıkmaya çalıştığını dile getiren Yılmaz, "Dışarı ilk çıktığımda bilincim yerindeydi. Bir yandan kanamam devam ederken bir yandan da dolaşıyordum. Can havliyle dışarı çıkmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak istedim.

 

Otobüse yöneldim. Birkaçının çıkarılmasına yardımcı oldum" sözleriyle o anı anlattı. Tedavisinin bugün tamamlanarak taburcu edileceğini bildiren Yılmaz, en kısa zamanda görevine dönmek istediğini belirtti.

 

AA

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo