Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kadir Gecesinde Sakal-ı Şerif heyecanı

Kadir Gecesinde Sakal-ı Şerif heyecanı

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Hz. Muhammed'e (SAV) ait Sakal-ı Åžerif, Zonguldak’ın Alaplı ilçesine getirildi. Kutsal emaneti görmek isteyenler ise uzun kuyruk oluÅŸturdu.   
Edinilen bilgiye göre, her yıl olduÄŸu gibi Kadir Gecesi’nde ziyarete açılan Sakal-ı Åžerif'i görmek isteyenler Alaplı Merkez Camisi'ne gitti.
Teravih Namazı’nın ardından sıraya giren vatandaÅŸlar, cami görevlisi tarafından sanduka içinden alınan küçük cam tüp içindeki Sakal-ı Åžerif'i ilahiler eÅŸliÄŸinde görme imkanı buldu. Ziyarete açılan camide vatandaÅŸlar uzun kuyruklar oluÅŸturarak Sakal-ı Åžerif'e halk büyük ilgi gösterdi. 
Yaklaşık bir saat süren ziyarette duygulu anlar yaÅŸandı. Bazı vatandaÅŸlar cep telefonlarıyla Sakal-ı Åžerif’in fotoÄŸrafını çekmeye çalışırken duygulu anların yaÅŸandığı görüldü. Hz. Peygambere saygı ve sevgilerinin tezahürü olarak Sakal-ı Åžerif-i ziyarete gelenler, Sakal-ı Åžerif-e dokunarak tekbirler eÅŸliÄŸinde salavat getirdi. Ziyaret, ilk olarak erkeklere açılırken, daha sonra kadınlara ziyarete açıldı. Gece dolayısıyla vatandaÅŸlara, gül suyu lokum ikram edildi. Gecenin sonunda ise Teravi namazına katılan bayanlara sergilenen Sakal-ı Åžerif seneye tekrar vatandaÅŸlara gösterilmek üzere sedef kaplamalı sandukası konuldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo