Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

KADINLARA HEM ZANAAT HEM DE CEP HARÇLIĞI

KADINLARA HEM ZANAAT HEM DE CEP HARÇLIĞI

163 ev hanımına çeşitli kurs, istihdam ile cep harçlığı sağlayan, "Aile Destek Merkezi" düzenlenen törenle açıldı.


Karadeniz EreÄŸli Kaymakamlığı, Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü, Sosyal YardımlaÅŸma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Halk EÄŸitim Merkezi ve Türkiye Ä°ÅŸ Kurumu (Ä°ÅžKUR) Ä°l Müdürlüğü'nün iÅŸbirliÄŸiyle uygulanan, Aile Destek Merkezi'nin Müftü Mahallesi'ndeki resmi açılışı gerçekleÅŸtirildi.  
Kaymakam Nazım MadenoÄŸlu, Müftü Mahallesi’ndeki merkezin açılışında yaptığı konuÅŸmada, 2 yıldır ilçede uygulanan projenin Türkiye'nin pek çok bölgesine örnek olduÄŸunu söyledi. Projenin, hayata olumlu katlılarının olacağını belirten MadenoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:
Kurslara devam eden kursiyerlerimize hergün için 25 lira ödenerek sadece bilgi ve meslek öğrenmeleri saÄŸlanmakla kalmıyor bir de cep, pazar harçlığı verme gibi ciddi bir ekonomik katkı saÄŸlanıyor. Bu projeler hem mesleki ve teknik bilgiler veren hem de kiÅŸilerimizin iÅŸ hayatına atıldıklarında çok kolaylıkla iÅŸ bulmalarını saÄŸlayan projelerin devam edecektir."  

7 MESLEKTE KURSLAR
Ä°ÅžKUR Ä°l Müdürü Gönül Demirsu da önceki yıl 5, bu yıl 7 meslekte kurslar planlandığını ifade ederek ev hanımlarına günlük 25 lira cep harçlığının yanı sıra genel saÄŸlık sigortası imkanından faydalandırıldığını bildirdi.  
EreÄŸli SYDV Müdürü Abdullah Hasçelik ise merkezde 7 ayrı programla kuaförlük, gümüşçülük, dikiÅŸ, nakış, ahÅŸap süsleme, mumda resim fotoÄŸrafçılığı ile tel kırma kurslarının yanı sıra 15 çocuÄŸa da kreÅŸ hizmeti verildiÄŸini anlattı.  
Merkezin açılış kurdelesinin ardından derslikler gezildi. Törene Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, kurum ve kuruluş temsilcileri ile kursiyerler ve davetliler katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran4
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo