Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Kabotaj bayramı

Kabotaj bayramı

Karadeniz Ereğli’de Kabotaj Bayramı dolayısıyla tören gerçekleştirildi.


 

Edinilen bilgiye Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende, Karadeniz Ereğli Liman Başkanı Murat Akpınar, Anıt’a çelenk koydu.
Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada askerler tarafından göndere Türk Bayrakları çekildi.
Akpınar, burada yaptığı konuşmada, dünyada yük taşımacılığının yüzde 80’inin deniz yoluyla yapıldığını, ülkelerin milli gelir ortalamalarının yüzde 54’ünün de deniz yolu ile taşınan mal ve hizmetlerden oluştuğunu söyledi.
Türk gemilerinin yabancı sularda serbest dolaşım hakkını elde etmesine yönelik tarihi bilgileri aktaran Akpınar, şöyle dedi:
“1 Kasım 1937’de TBMM’nin açılış konuşmasında Gazi Mustafa Kemal, ‘En güzel coğrafi vaziyette ve üç tarafı denizle çevrili olan Türkiye, endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri denizci millet yetiştirmek kabiliyetindedir. Bu kabiliyetten istifadeyi bilmeliyiz. Denizciliğin Türk’ün büyük ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız’ sözleriyle denizciliğe yön vermiştir. Bu atılımın, dönemi itibarıyla Milli ekonomiye sağladığı katkı kadar, ülke saygınlığının önemli bir göstergesi olduğunu da belirtmek gerekmektedir. Yabancılara verilen imtiyazları kaldıran yasa ile birlikte, Cumhuriyetin kazanımları olarak denizcilik, deniz turizmi, gemi inşa ve tersanecilik, balıkçılık, deniz taşımacılığı, eğitim ve bunun gibi alanlarda siyasi ve ekonomik özgürlükler elde edilmiştir. Unutulmamalıdır ki, deniz ve denizciliğe verilecek önem ölçüsünde Türkiye Cumhuriyeti büyüyecek ve güçlenecektir.”

Törene, Ereğli Kaymakam Vekili Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ali Doğru, ilçedeki gemi acentesi sahipleri, üst düzey askeri erkan, liman başkanlığı ve sektör çalışanları ile bazı sivil toplum kuruluşları katıldı.
Törenin ardından protokol üyeleri, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’na ait römorkör ile Belediye Limanı’ndan denize açılarak çelenk bıraktılar.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo