Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞTE MERAK EDİLENLER ...

Ä°ÅžTE MERAK EDÄ°LENLER ...

BTK, 1 Nisan’da uygulamaya girecek 4,5G teknolojisi ile ilgili bilinmeyenleri anlatmak, kamuoyunu doÄŸru bilgilendirmek amacıyla kitapçık hazırladı.

Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu (BTK), 1 Nisan’da uygulamaya girecek 4,5G teknolojisi ile ilgili bilinmeyenleri anlatmak, kamuoyunu doÄŸru bilgilendirmek amacıyla "4,5G Teknolojisi, Ãœlkemize SaÄŸlayacağı Faydalar ve GetireceÄŸi Yenilikler ile Sıkça Sorulan Sorular" konulu kitapçık hazırladı.

BTK BaÅŸkanı Ömer Fatih Sayan’ın talimatıyla hazırlanan kitapçıkta, 4,5G teknolojisine iliÅŸkin tüketicilerin merak ettiÄŸi soruların yanıtlarına yer verildi.

"4,5G nedir?, 3G ve 4,5G teknoloji arasındaki farklar nedir? 4,5G yetkilendirilmesi ile ne saÄŸlanmıştır?, 4,5G’den nasıl yararlanırım?" gibi baÅŸlıklar yer alan kitapçıkta, söz konusu teknolojinin, Türkiye’ye saÄŸlayacağı faydalar ve getireceÄŸi yenilikler anlatıldı.

3G’ye göre mobil haberleÅŸme hızını 10 kat artıracak 4,5G hizmetinin, yetkilendirilmiÅŸ iÅŸletmeciler (Avea, Turkcell ve Vodafone) tarafından 1 Nisan’dan itibaren abonelere sunulmaya baÅŸlanacağı hatırlatılan kitapçıkta, iÅŸletmecilerin, teknoloji kullanımında esneklik saÄŸlanan 4,5G yetkilendirmesiyle dünya ile eÅŸzamanlı 5G de dahil yeni teknolojileri hizmete sunmalarına imkan saÄŸlandığı belirtildi.

4,5G’nin getireceÄŸi yenilikler

Kitapçıkta 4,5G’nin getireceÄŸi yenilikler şöyle sıralandı:

- Ä°ÅŸletmecilerin sahip oldukları frekansın 183,8 MHz’den 549,2 MHz’e kadar çıkmasıyla mobil internet hızı, hem veri indirme hem de veri gönderme yönünde en az 10 kat artacak

- Daha net video görüşmeleri sağlanacak

- Kapsama alanından kaynaklanan sorunlar azalacak

- Sosyal medyada çok daha hızlı paylaşım yapılabilecek

- Yüksek hızda ve kesintisiz bağlantı sağlanacağı için makineler arası iletişim (M2M), nesnelerin interneti (IoT), bulut bilişim, internet protokolü ile TV, akıllı şehirler, uzaktan kontrol edilecek robot teknolojisinin tele ameliyatlarda kullanımı gibi birtakım konularda gelişmeler sağlanacak, böylece yaşam kalitesi yükselecek

- Belgelere her yerden, her cihazdan, her an eriÅŸebilecek

- Akıllı ev sistemleri yaygınlaşacak ve akıllı şehirler kurulabilecek

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo