Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞTE MEB’DEN GELEN AÇIKLAMA!..

Ä°ÅžTE MEB’DEN GELEN AÇIKLAMA!..

TEOG yerleÅŸtirme sonuçları heyecanla bekleniyor. TEOG kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleÅŸtirilme sonuçları bu hafta açıklanacak. TEOG tercih yerleÅŸtirme sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrencilerin gözü kulağı MEB’den gelecek habere çevrilmiÅŸ durumda. 

MEB’ten yapılan açıklamaya göre, 2016-2017 öğretim yılı “Temel eÄŸitimden Ortaöğretim Kurumlarına GeçiÅŸ Sistemi (TEOG) tercihlerinin sonuçları 12 AÄŸustos’ta açıklanacak. YEP ile öğrenci alan okulların yerleÅŸtirme sonuçları http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek. Detayları ve yeni geliÅŸmeleri haberimizden takip edebilirsiniz...

TEOG tercih yerleÅŸtirme sonuçları için heyecan dorukta. 15-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında TEOG tercihlerini yapan öğrenciler, arama motoru Google’da "TEOG tercihleri ne zaman açıklanacak?" sorgusu ile her gün milyonlarca arama yapıyolar. Tercih iÅŸlemleri tamamlandıktan sonra 8 AÄŸustos’ta sona erecek yerleÅŸtirme sonuçlarının ilan tarihi 12 AÄŸustos’a çekildi. Yeni takvime göre, boÅŸ kontenjanlar 15 AÄŸustos’ta ilan edilecek. YerleÅŸtirmeye esas 1’inci nakil tercih baÅŸvuruları, 15-19 AÄŸustos, 2’nci nakil baÅŸvuruları 22-26 AÄŸustos’ta, 3’üncü nakil baÅŸvuruları 29 AÄŸustos- 2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

TEOG yerleÅŸtirme sonuçlarının açıklanmasının ardndan MEB’in yeni takvimine göre, boÅŸ kontenjanlar 15 AÄŸustos’ta ilan edilecek. YerleÅŸtirmeye esas 1. nakil tercih baÅŸvuruları, 15-19 AÄŸustos, ikinci nakil baÅŸvuruları 22-26 AÄŸustos’ta, 3. nakil baÅŸvuruları 29 AÄŸustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

TEOG TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARINI BURADAN TAKİP ET>>>

YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, 12 Ağustos 2016 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

TEOG TERCÄ°HLERÄ° 29 TEMMUZ’DA TAMAMLANDI

Ortaokuldan liseye geçiÅŸte baz alınan TEOG tercih iÅŸlemleri 15-25 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacağı kararlaÅŸtırılmış, 15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe giriÅŸiminin ardından yaÅŸananlardan dolayı MEB, TEOG tercih süresini 25 Temmuz’dan 29 Temmuz’a kadar uzatmıştı.

TEOG LÄ°SE NAKÄ°LLERÄ° NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek.
 
Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.
 
Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.

YURT DIŞI VE AÇIKÖĞRETİM ORTAOKULLARINDAN MEZUNLARIN NAKİL İŞLEMLERİ
 
Yurt dışındaki öğrenciler ve açık öğretim ortaokulundan mezun öğrenciler, yerleÅŸtirmeye esas nakil baÅŸvurularını Ölçme, DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmî internet sitesinde açılacak olan “Açık öğretim ortaokulu ve yurt dışı yerleÅŸtirmeye esas nakil baÅŸvuru ekranı” aracılığıyla yapacaktır. BaÅŸvuru çıktıları APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile Millî EÄŸitim Bakanlığı Ölçme DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü-06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderilecektir.

 

Milliyet

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo