Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

HEM PATRON HEM İŞÇİ...

HEM PATRON HEM İŞÇİ...

Ereğli’de babasından kalan fırını işleten üç çocuk annesi kadın, 15 yıldır ekmek üretiyor.

Kışla Mahallesinde yaşayan 55 yaşındaki Fatma Çınar, 1996’da eşini, 2001’de de babasını kaybetmesinin ardından çocuklarının geçimini sağlayabilmek için küçük yaşlarda çalıştığı babasından kalan fırının işletmeciliğini üstlendi.

Sabahın erken saatlerinde açtığı iş yerinde gün boyu ekmek yapımında çalışan Çınar, hem annelik hem de babalık yaptığı üç çocuğunu büyüterek evlendirdi. 

Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baba yadigarı fırını üç çalışanı ve çocuklarıyla ayakta tutmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Eşini ve babasını kaybetmesinin ardından bir dönem kendini çaresiz hissettiğini ancak işine sarılarak zorlukları aştığını dile getiren Çınar, "Babamın vefatının ardından ekmek fırınımızın kapanmaması için çok mücadele ettik. Bu süreçte ailem her zaman yanımda oldu, bana güç verdi. Zorluklar yaşadık ama el birliğiyle bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardık. Her sabah önlüğümü giyiyor ve fırında ekmeği pişiriyorum, kızım da aracımızla bunları müşterilerimize dağıtıyor" diye konuştu.

- Hem işçilik hem patronluk yapıyor

Çınar, fırında hem işçilik hem de patronluk yapmanın zor olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Hazırladığım hamuru makine yardımıyla kesip gramajını ayarladıktan sonra fırında pişiriyorum. Müşterilerimiz bizden memnun, ekmeğimizi beğeniyorlar. Hem annelik hem ustalık görevini layıkıyla yerine getirme çabasındayım. Çalışmayı çok seviyorum. Tüm kadınlara da tavsiyem ’kocam, kızım, oğlum getirsin parayı ben yiyeyim’ demesin. Çalışıp kazanılmalı. Ben üç çocuğumu evlendirdim, arabalarını, evlerini aldım. Hiçbir anne ve baba, ’ben bu mesleği yapamam’ demesin. Benim 75 yaşındaki annem bile bazen gelir burada bize yardımcı olmaya çalışır."

Kadınların meslek sahibi olmasının onları toplumda daha güçlü kılacağını belirten Çınar, çevresindeki bazı kadınların da kendisini örnek almasından mutluluk duyduğunu, sağlığı el verdikçe fırında çalışmayı sürdüreceğini kaydetti.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Öznur Koyun

09 Mart 2016 - 08:40

Fatma teyzem ellerinden öperim

HeVa Hemze Kaldırım

09 Mart 2016 - 08:39

Kiriş gıda ve efe gıda ile çalışıyoruz iletişime geçmek isterseniz buradan bilgi alabilirsiniz ....

TC Şener Yurdakul

09 Mart 2016 - 08:39

Çiftçi Gerçekten yürekten kutluyorum ,arkadaşım hangi bakkala yada markete ekmek verdiğinizi öğrenmek istiyorum güzel ekmeklerinizi tatmak için kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır .....

Arzu Demir

09 Mart 2016 - 08:38

helal olsun sana teyzecım allah sana güc kuvvet versınn

Ayşe Baytekin

08 Mart 2016 - 15:07

Halal sana teyzem

Selim Korkmaz

08 Mart 2016 - 15:07

ÇEMSAN DEMİR ÇELİK FABRİKASI PERSONELLERİ OLARAK FATMA TEYZEMİZİN ELLERİNDEN ÖPER,ÇALIŞMA HAYATINDA başarılar dileriz

Yasin Başaran

08 Mart 2016 - 15:07

Potbasi burası galiba

Yorum Yazın

Canlı Radyo