Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İŞKUR’dan İşverene bilgilendirme

İŞKUR’dan İşverene bilgilendirme

Kdz. Ereğli İlçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Çalışma hayatında milli seferberlik çağrısı’ doğrultusunda işletmelere teşvik programı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan ,’Çalışma ve Milli seferberlik programı kapsamında, Zonguldak Çalışma ve İş kurumu (İŞ-KUR) müdürlüğünce, Kurum hizmetlerinin tanıtımı ve teşvikler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. TSO konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, Zonguldak İş kurumu Müdürü Gönül Demirsu, Zonguldak SGK Müdürü Erkin Avcı, Ereğli İş kurumu Müdürü Ayfer Yavuz ve çok sayıda işveren ile işveren temsilcisi katıldı.
Programın açılış konuşmasını Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker yaptı. Tetiker , ’Bizim -Devlet Milet el ele olan programımızın bir parçası bu, son bir yıldır Odalar birliğinin üzerinde çalışmış olduğu bir program, Bilindiği üzere devletler ne kadar kendi içlerinde kendi bünyesinde ekonomilerini kendileri ile doğru orantılı olarak güçlü kılarlarsa devlette o kadar güçlü olur” dedi.
İşsizliğin sadece Türkiye’de olmadığını Dünyada sorun olduğunu belirten Kaymakam Madenoğlu yaptığı konuşmada, “Biz ülke olarak başarı ve zaferimizi ekonomik alanda da göstermeliyiz, Bizler, öyle umuyorum ki Hem İlçemizde, Hem Zonguldak’ımızda, Hem de Türkiye’mizde bu başarı ve zaferimizi sonuçlanmış bir süreç olarak değil, devam eden bir süreç olarak görecek ve bu anlamda vatanımıza insanımıza, milletimize hatta çevremize çevre ülkelere olan katıklarımızı sürdüreceğiz, ’dedi.
 
MADENOĞLU’NDAN İŞVERENE ÇAĞRI
 
Kaymakam Madenoğlu konuşmasının sonlarına doğru, katılımın yoğun olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, İşverenlere yanınızda 10 kişi çalıştırıyorsanız sayıyı15’e çıkartın,50 kişi çalıştırıyorsanız sayıyı 75 kişiye çıkarın diye çağrıda bulundu.
DEMİRSU,SEFERBERLİK BAŞLATTIK
Çalışma Hayatında Mili Seferberlik Programı hakkında bilgi veren İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu ise yaptığı konuşmada ,” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları ile Başbakanımız Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun ilk olarak Konya’da başlattığı Çalışma Hayatında milli mücadelemiz adı altında seferberlik başlatmış bulunuyoruz’ dedi.
 
İLK UYGULAMA KONYA’DA YAPILDI
 
Uygulamanın İlk olarak Konya’da başladığını ve bununla birlikte 81 ilde bütün İş Kurumu(İŞKUR), SGK müdürlükleri tarafından seferberliğin devam ettiğini belirten Demirsu şunları söyledi. Amacımız, Üretimin artırılması istihdamın artırılması işsizliğin azaltılması, Bu kapsamda Ülkemiz Ekonomisine ciddi ölçüde katkıları olan İş adamlarına çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığınca Yeni teşvik kapsamında uygulamaya ilişkin temel noktalarımız şunlardan ibarettir. Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri de yararlanacaktır. İşverenler, 31 Aralık 2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için dolayı bu teşvikten yararlanacaklardır. İşverenlerin 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların; İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. Bu gün için bir çalışanın işverene maliyeti 2.177 TL’dir. Bunun SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2.088,56 TL olmaktadır. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 10404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır. Teşvik uygulaması 31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu teşvikten yararlanacak işverenler, aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır” dedi.
 
ZONGULDAK OLARAK BAŞARILI OLMAMIZ GEREKİT
 
SGK İl müdürü Erkin Avcı’da yaptığı konuşmada stardı verildikten sonra bunun karşılık bulabilmesi için 657 KHK ’da teşvik uygulaması getirildi. Mevcut uygulamalarımızın üzerinde bir uygulama bu, bununla birlikte SGK’da uygulanan 11.teşvik yürürlüğe girmiş oldu. Zonguldak’ta 10 bin 855 aktif iş yeri var, bunlardan kamu olanı düştüğü zaman 10 bin 358 aktif iş yeri olduğu çıkıyor. burada tasarlanan amaç istihdam sağlamak, bu ne demek ,olanın yanına en az 1 tane daha ilave etmek demektir. Zonguldak olarak biz asgaride başarılı olabilmek için 10 bin 358 artı istihdamını yakalamamız gerekiyor. ”dedi.
WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo