Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İşçiler eylem yaptı

İşçiler eylem yaptı

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Bartın'ın Amasra ilçesinde iÅŸten çıkartıldıklarını söyleyen işçiler maden ÅŸirketinin önünde eylem yaptı. 
Ä°HA'nın haberine göre; Hattat Enerji AÅž’nin TarlaaÄŸzı kömür kuyusunda Denfa isimli taÅŸeron firma kadrosunda çalışan işçiler, firma bilgisi dahilinde Mayıs ayında yaptıkları grevin ardından haksız ÅŸekilde iÅŸe gelmedikleri gerekçesiyle iÅŸten çıkartıldıklarını savunarak eylem yaptı. 
Aileleri ile birlikte firmanın yönetim merkezine gelen işçiler, iÅŸten çıkartılma gerekçesi yüzünden hem kıdem tazminatı alamadıklarını hem de iÅŸsizlik maaşından mahrum bırakıldıklarını söyledi. Ailesi ile birlikte maden ÅŸirketinin nizamiyesine gelen işçilerden Niyazi Arıçiçek, "iÅŸyerindekiler maaÅŸlar yatana kadar tatil olduÄŸunu söyledi. Bizi eve gönderdiler. Bayram dönüşü maaÅŸlarımız yattı. Ä°ki gün çalıştık sonra bizi iÅŸten çıkarttılar” diye konuÅŸtu. 
İşçilerden Recep Arıçiçek 6 buçuk yıldır ÅŸirkette çalıştığını belirterek, “gündüz vardiyasında iÅŸten çıktım. Åžantiye ÅŸefimiz gündüz vardiyası arkadaÅŸlarının yanına gelerek maaÅŸların ne zaman yatacağı konusunda bilgi olmadığını söylüyordu. 3,5 ay geçti. Biz de evimize geldik. Herhangi bir cevap gelmeyince ÅŸefin gelmeyin demesine raÄŸmen yine geldik. Bizi yine geri çevirdiler. Tekrar geldik. Ãœcretlerin ödeneceÄŸini söylediler. Seçim öncesi maaÅŸlar yattı iÅŸe baÅŸladık. Bir hafta sonra patronumuz bize çıkış vermeye baÅŸladı. SGK’ya giderek ‘Ä°ÅŸe çağırdığım halde gelmediler’ diyerek 25. maddeden bize çıkış verdi” diye konuÅŸtu. 
Firma önünde bekleyişini sürdüren 55 işçi, yarın bölgeye gelecek olan taşeron firma sahibi ile görüşecekleri haberini alınca ailelerini evlerine göndererek bekleyişlerini sürdüreceklerini ifade etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
şaşkın1
kızgın1
hayran0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo