Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İktidara, adeta ateş püskürdüler!

İktidara, adeta ateş püskürdüler!

"Köksal Bey, Ereğli’nin il olması taraftarı değil. Köksal Bey artık torunlarını alsın, tavuk beslesin, onları yemlesin. Kimsenin Ereğli’nin önünü kesmeye hakkı yok."


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanlarının destek vererek başlattığı Zonguldak’ın “büyükşehir” ya da “bütün şehir” olması durumunun tartışılacağı toplantıya iktidar unsurlarının katılmayışı, tepkiye neden oldu.
Karadeniz Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası önderliğinde yapılan ve katılımı geniş olması beklenen “Ereğli toplantısı”, Gülüç beldedeki Büyük Anadolu Ereğli Otel’de gerçekleştirildi. AK Partili yönetici ve belediye başkanlarının olmayışına tepki gösterilen toplantıda, Devlet kademelerinde önemli görevler üstlenen ve kendisine “Zonguldak’ın ağabeyi” denilen eski milletvekili Köksal Toptan’da eleştiriler getirildi.  

’HAİN’ DEMEDİ…
Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, açılış konuşmasında, Ereğli’nin İl olması noktasında tüm ilçenin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini söyleyerek, "Zonguldak bünyesinden 2 il çıkarmıştır, Bartın ve Karabük’tür. Bizim ilçemiz onlardan önce il olmayı hak etmiş olmasına rağmen sahip çıkan olmadığı için il olamadık” dedi. Toplantıya katılmayanlara, daha önce deklare ettiği gibi ’hain’ demeyeceğini ifade eden Civelek, şöyle dedi:
“İlçemizin bütün demokratik kitle örgütleri, vakıfları, iktidarı ve muhalefeti ile ilçemize sahip çıkarak İl olabilmesi için çalışma başlatmak gereği duyulmuştur. Davetimizin sebebi de budur. Herkes nasıl çalışacağı hususunda görüşlerini açıklamalıdır. Gelmeyenler bellidir. Davetiyeler gönderdik, açıklamamızda da bellidir. Belki arkadaşların mazeretleri vardır inşallah bir dahaki toplantıya gelirler diye düşünüyorum."

Demirtürk: Tavır konması için buradayız
MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk de, Ereğli’nin tüm gelirlerinin Zonguldak’a kaydırılmaya çalışıldığını öne sürerek şu sözlerle konuştu:
"Zonguldak büyükşehir ya da bütün şehir olmasına karşı olmadığımızı açıkladık ama bizi de Zonguldak’a bağlayıp mahkum etmemeliler. Zonguldak’ı Bütün şehir yapabilirsiniz, Zonguldak’ın merkezi 108 bin nüfus bizim merkezimiz 116 bin nüfus. Ereğli’yi Zonguldak’a bağladığınız zaman merkez belediye altında bir belediye kuruluyor.
Ereğli’nin su, emlak gelirleri Zonguldak’a gidiyor. İtfaiyeniz gidiyor bu Zonguldaklıların işine gelebilir ama biz esnafız bizim işimize gelmiyor. Bütün şehir olunca Alaplı haricinde diğer belediyeler kapatılıyor. Eğer öyle bir gelişme olacaksa Ereğli’nin il yapılmasının, beldelerin de ilçe yapılmasından yana tavır konması için buradayız.”

Tekin: İktidardan destek olmadığı sürece birbirimizi kandırmayalım
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise Zonguldak’ın büyükşehir ya da bütün şehir olmasına karşı olduklarını, böyle bir durumda Ereğli’nin il olmasının zor, iktidar partisinin milletvekilleri, başkan ve ilçe yönetiminin desteği alınmasının da şart olduğunu anlatarak şu ifadeleri kullandı:
"Bu Ereğli ve Alaplı için bir felakettir. Belediyelerimizin bütün gelirleri Zonguldak Belediyesi’ne gidecek. Emlak, su, temizlik işleri, itfaiye bunların hepsi Zonguldak’a gidecek. Alaplı ve Ereğli’nin köyleri mahalle olacak, beldelerimiz kapanacak, felakettir. Zonguldak vilayeti coğrafi olarak bunu kaldıracak bir yapıya sahip değildir.
Zonguldak’ın bütün şehir, büyükşehir olmasına da karşıyım. Şuradaki toplantıya bakıyorsun Ereğli’yi il yapmak ile ilgili hepimiz de muhalefetiz. Biz burada konuşuruz konuşuruz iktidar partisinden milletvekili, belediye başkanı, ilçe kanadından destek olmadığı sürece bunun olması mümkün değil. İktidar partisinden destek olmazsa kimse uğraşmasın, baştan söyleyeyim. Zonguldak’ın bütün şehir ya da büyükşehir olması noktasında karşıyım. Sıkıntılı bir duruma geleceğiz.
Belki Çaycuma, Devrek bunları kaldırır ama oralar zaten Zonguldak’ın her zaman kaymağını yiyen ilçeler. Ankara’ya daha yakın mı siyasiler daha mı istediklerini yaptırıyor. Devrek, Çaycuma, Gökçebey hizmet alıyor bu tarafa gelince Ereğli ve Alaplı konusunda sıkıntımız var. Ereğli’nin il olmasını her zaman isterim ama iktidardan destek olmadığı sürece birbirimizi kandırmayalım, olmaz. Alaplı Belediye Başkanı olarak her türlü desteği vermeye hazırım. Ereğli’yi il yapma çabamız inşallah başarılı olur. İşimiz çok zor.”

Aydın: ekonomi yüzde 35 azalacak
Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın da düşüncelerini şu şekilde aktardı:
"Ereğli’deki ekonomik durumu ortada. Alaplı’nın Zonguldak’ın ekonomisi ortada. Düz mantıkla dahi baksanız bölgemizin ekonomisinin yüzde 35 azalacağını gösteriyor. Belki uzun yıllar sonra bu kanun fayda getiriyor olabilir bilemiyoruz ama bunun ile ilgili gerçek veriler de yok. Bugüne kadar bütün şehir uygulaması duymadım ama büyükşehir de yaşanan sıkıntılar ortada.
Şöyle bir izlenim duyulmasın; biz belde başkanları, beldelerin kapanmasında bir şahsi çıkar duyuyormuşuz gibi düşünmeyin. Biz oralardaki halkın temsilcileriyiz. O belde hizmet almaya devam etmeli, devlet hizmetlerinden faydalanmalı. Bu özelliklerin yitirilmemesi lazım.”

Demirtaş: Kimse koltuk sevdalısı olmasın
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ise şunları kaydetti:
"Bizi arayan arkadaşlar toplantıya gelmeyeceğimizi sanıyorlardı ama bugün burada yoklar. Beldelerimiz kapanacak doğrudur, bizim koltuk sevdamız var diye düşünebilirler ama bizim koltuk sevdamız yok. Ereğli’yi nasıl geliştirebiliriz, ekonomisini nasıl üst düzeye çıkartabiliriz derdimiz bu. Diğer arkadaşlarımız burada yok. Hem toplantıya ön ayak oluyorlar hem de burada yoklar.
Zonguldak bütün şehir olunca Ereğli’nin il olacağını inanmıyorum. Kimse kimseyi kandırmasın. Biz bu uğurda katılımın daha fazla olmasını talep ediyorum. Daha çok ses gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Kimse koltuk sevdalısı olmasın, herkes koltuklarını bir kenara bıraksın. Tek çıkarımız Ereğli’yi büyütmek ve geliştirmek. Taşın altına elimizi değil vücudumuzu koyarız. Muhalefet partisinden olabiliriz ama bizim önceliğimiz Ereğli’dir."

Kumaş: Köksal Bey artık torunlarını alsın, tavuk beslesin
Saadet Partisi Ereğli İlçe Başkanı Musa Kumaş da, bölgenin AK Partili vekilleri ile Zonguldak’ın ağabeyi Köksal Toptan’ı hedef aldığı sözlerinde şunları söyledi:
"Zonguldak Bölge Milletvekilimizin olduğu Plan ve Bütçe Komisyonunda TTK’nın satış kararı alındı. Yıllardır tünel berisi ve gerisi siyaseti uygulanıyor burada. Bütün hizmetler, paralar tünelin öteki tarafında kalıyor, sadece şov kısmı Ereğli’de kalıyor. Siyasi partilerin sözde ağabeylerine tribünlere oynamaya Ereğli’nin vakti kalmadı. Ereğli kötüye gidiyor. O koltuklar kimseye zimmetli değil, başkaları gelir onların çocukları beddua eder.
Köksal Bey, Ereğli’nin il olması taraftarı değil. Köksal Bey artık torunlarını alsın, tavuk beslesin, onları yemlesin. Kimsenin Ereğli’nin önünü kesmeye hakkı yok. Yarın biz olmayabiliriz çocuklarımız, torunlarımız hepimiz beddua eder."

Ocakcı: Oy amaçlı
CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, AK Parti ve MHP İlçe Başkanı ile bir araya geldiklerini hatırlatarak şöyle konuştu:
"Bizim derdimiz iktidar mantığındaki gibi değil. İktidar, oy ortamına çekip alamadığı belde ve ilçeleri bütün şehir yaparak almak istiyor. Biz bu derdimizi anlattık iktidar partisi ilçe başkanına. Kendisinden de şuana kadar olumlu manzara gördük.
Fakat şöyle bir şey var, bütün şehir olmak bize bir avantaj değil oy amaçlı olduğunu biliyoruz. Siyasi amacı bir kenara koyun Ereğli elden gidiyor. Öyle bir manzara koyuyoruz ki ortaya, o manzara Ereğli’nin bitmesi anlamına geliyor. Beldeler kapanıyor. Zonguldak’ı bütün şehir yapıp Zonguldak’ı kalkındırmak bunun hepsi hikaye, yalan.
Önemli olan şey şu, ne kadar fazla oy alabilirim, ne kadar fazla belde, ilçe alabilirim. Ekonomi, lokomotif, güç, işçi bizde, biz belde olacağız, Zonguldak büyükşehir olacak, öyle bir yağma yok. Ereğli il olsun, kendi yağında kendisi kavrulsun. Biz Zonguldak’a bakmayalım. Ereğli olarak Zonguldak’a bakıyoruz.”

CHP Ereğli ve Alaplı, MHP, DSP, BBP, Saadet Partisi, DYP İlçe Başkanları, ilçedeki bazı sendika, meslek örgütlerinin başkanları, bazı dernek başkan ve yöneticileri katıldı

İktidara, adeta ateş püskürdüler!

"Köksal Bey, Ereğli’nin il olması taraftarı değil. Köksal Bey artık torunlarını alsın, tavuk beslesin, onları yemlesin. Kimsenin Ereğli’nin önünü kesmeye hakkı yok."

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Bulent Rukiye Çetinkaya

26 Ekim 2017 - 12:31

Köksal toptanin zonguldaga ne faydasi oldu adamın kendine hayrı yok vatana millete mı Hayri olacak hala bu adamlara mecliste görev veriyor lar soz hakkı veriyorlar

Volkan Beşevli

26 Ekim 2017 - 10:38

Ereğlinin il olması demek Zonguldak bitti demektir onun istemezler neden istesinler

Yorum Yazın

Canlı Radyo