Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İKİNCİ DERNEĞE GEREK VAR MIYDI?

Ä°KÄ°NCÄ° DERNEÄžE GEREK VAR MIYDI?

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde muhtarları temsilen kurulan ikinci derneÄŸin baÅŸkanı Abdullah Arslan, mevcut derneÄŸin yetersiz olduÄŸunu öne sürdü.


EreÄŸli Köy ve Mahalle Muhtarları DerneÄŸi BaÅŸkanı Fındıklı Köyü Muhtarı Abdullah Arslan, Müftü Mahallesi Hakkı Cöbek Sokak’taki hizmet ofisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 üyelerinin olduÄŸunu söyledi.
EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi’nin sorunları çözmede yetersiz kaldığını iddia eden Arslan, şöyle dedi:
“11 Haziran 2016 tarihinde yapılan EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi kongresinde muhtarlarımız ve mensubu olduÄŸu toplumların sorunlarını çözme, neticelendirme, muhtarlık görevinin bizlere vermiÅŸ olduÄŸu tarafsız, ilkeli bir duruÅŸ, her kiÅŸi ve kuruma eÅŸit mesafe anlayışının yok olduÄŸu kanaati tarafımızca ve kamuoyunun açık gözlemi ile oluÅŸmuÅŸ olup Karadeniz EreÄŸli Köy ve Mahalle Muhtarlar DerneÄŸi’nin kurulması tarafımızca kaçınılmaz olmuÅŸtur.”

“TANIMIYORUZ”
DerneÄŸin kuruluÅŸunun ardından kurum, kuruluÅŸ ve siyasi partilere ziyaretlerde bulunduklarını anlatan Arslan, "mülki amirlerimizi, kurum ve kuruluÅŸları tek tek ziyaret edeceÄŸiz. Bizim güzide halkımızın oyları ile gelmiÅŸ olan EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal var. DerneÄŸimiz adına kendisinden ziyaret talebinde bulunmuÅŸtuk, ziyaretimizi kabul etmedi, ’derneÄŸinizi tanımıyorum, kabullenmiyorum’ dedi. Bizde EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ı tanımadığımızı beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHTARLAR ARASI AYRIMCILIK Ä°DDÄ°ASI
Gazetecilerin, ’Ä°kinci bir derneÄŸe gerek var mıydı’ sorusuna, Arslan ÅŸu sözlerle yanıt verdi:
"Bizim orada iç içe bir toplantımız hiçbir zaman olmadı. Böyle bir toplantı istedik, dertlerimizi sorunlarımızı belirleyelim, kendimiz bir vizyon çizmek istedik, aile olarak. Biz bunu kendisinden istediğimizde olumlu bir cevap alamadık. Örneğin Kdz. Ereğli Belediyesi Başkanı orada muhtarlarımıza sağolsun yer tahsisi yaptı. Orada yapılan tahsisler Kdz. Ereğli Belediye Başkanının köy ve mahalle muhtarlarına yaptığı ayrımcılık düpedüz göz önündedir. Fındıklı Köyü olarak oradaki düzene tahammül edemedim, bu benim kişisel görüşüm."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo