Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İdam istediler

Ä°dam istediler

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde bir grup vatandaÅŸ AÄŸrı’da öldürülen 4 yaşındaki Leyla ve Ankara’da öldürülen 8 yaşındaki Eylül cinayetlerine tepki amacıyla toplandı. 
Kdz. EreÄŸli ilçesinde AÄŸrı’da 15 Haziran günü kaybolduktan sonra geçtiÄŸimiz günlerde cansız bedenine ulaşılan 4 yaşındaki Leyla Aydemir ve Ankara’da kaybolduktan 8 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Eylül YaÄŸlıkara cinayetlerine tepki amacıyla gösteri düzenlendi. Gizem Dinçel ve arkadaÅŸlarının sosyal medya üzerinden yaptığı çaÄŸrısı üzerine Atatürk Anıtı önünde saat 19.30’da toplanan vatandaÅŸlar çocuk istismarı ve cinayetlerini iÅŸleyen kiÅŸiler için idam yasasının çıkarılmasını istedi. 
Çocuk istismarı ve cinayetlerine tepki gösteren sloganların yazıldığı dövizleri taşıyan çocuklar ve kadınlar havaya siyah balonlar bıraktı. 
EtkinliÄŸi düzenleyen Gizem Dinçel, insanlık dışı bu olayların önüne geçilmesi gerektiÄŸini söyledi. Dinçel konuÅŸmasında “Burada toplanan insanlar siyasi ve kurumsal kimliklerinden bağımsız olarak buradalar. Unutulmak üzere olan insanlığımızı hatırlamak için buradalar. Bizler yaÅŸanan bu acılara artık sessiz kalamadık. Bu alçaklığa sesimizi çıkarmak zorundaydık ve çıkardık da. Bugün bu konuları konuÅŸuyor ve üzülüyor olmamız utanç vericidir. Burada tüm annelere ve öğretmenlere seslenmek istiyorum. Çocuklarınızı iyi bir doktor, iyi bir mühendis, iyi bir avukat olsunlar diye yetiÅŸtirmeyiniz. Çocuklarınızı gönlü ve ruhu güzel olarak yetiÅŸtiriniz. Küçükleri sevmeyi büyükleri saymayı öğretin. Adaleti öğretin ve sözlerimi uzatmadan söyleyebileceÄŸim tek ÅŸey, bu bakışları unutmayın Türkiye” ifadelerine yer verdi. 
Gün geçtikçe olayın ciddiyetinin arttığını ifade eden Kdz. EreÄŸli BeÅŸiktaÅŸlılar DerneÄŸi BaÅŸkanı Tarkan Adik, kanun çıkarılması gerektiÄŸini belirtti. Adik, “Gün geçtikçe olayın rengi deÄŸiÅŸmeye baÅŸladı. Bu durumun kat sayısı yükselmeye baÅŸladı. Bu olay baÅŸka yöne doÄŸru gidiyor. Biran önce gerekli kanunların çıkarılması ve biran önce uygulanması lazım” dedi. 
Kdz. EreÄŸli Galatasaraylılar DerneÄŸi BaÅŸkanı Timur Åžen ise sözün bittiÄŸi yerde olduklarını vurgulayarak gerekli kararname, hüküm, kanun ne ise biran önce çıkartılmasını ve bu olayların bir daha tekrarlanmamasını söyledi. 
Gösteri yapılan konuşmalar ve havaya balonların bırakılmasının ardından sona erdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
üzgün5
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Türk Cem Kale

04 Temmuz 2018 - 14:42

İdamın cozum olacagını hıc sanmıyorum iranda kac kisiyi astilar ne duzeldi yakalanacagini dusunse zaten yeltenmez toplumsal egitim seferberligi ile belki 2 kusak sonrasinda bitirebiliriz bu ulkede ahlak erdem coktu bu ikisini toparlamadan assanda kessende hic bir sey degismeyecek

Yorum Yazın

Canlı Radyo