Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İZMİRLİOĞLU HAYATINI KAYBETTİ.

İZMİRLİOĞLU HAYATINI KAYBETTİ.

Hayırsever İş Adamı İbrahim İzmirlioğlu hayatını kaybetti.

Merhum İzmirlioğlu için saat 13:30’da Kaymakamlık önünde tören düzenlenecek.İzmirlioğlu’nun cenazesi ikindi namazına muteakip Ali Molla Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

Ereğli’de iş hayatı süresince tasarruflarıyla ilçede 8 okul ile bir huzurevi inşa ettiren hayırsever İbrahim İzmirli, 85 yaşında hayatını kaybetti.

Küçük hırdavat dükkanda esnaflık yapan bir çocuk babası İzmirli’nin rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde yaşamını yitirmesi ilçeyi hüzne boğdu.

Ereğli’ye 8. okulunu yaptırmak için devlete taahhüt ettiği 700 bin liranın 200 bin lirasını finans şirketindeki parasını alamaması nedeniyle ödeyemeyince kredi çekerek sözünü yerine getirecek kadar eğitim gönüllüsü İzmirli,  son yaptırdığı okul olan fen lisesinin açıldığını göremeden hayata gözlerini yumdu. 

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İzmirli’nin devlet desteğiyle yaptırdığı İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesinin tamamlanarak eğitim ve öğretime açılması dolayısıyla okulda öğrencilerle bir araya geldi.

Kaymakam Çay, yaptığı konuşmada, İzmirli’nin sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini belirterek, “Gençlerimizin sağlıklı mekanda eğitim ve öğrenim alabilmeleri için birlikte mücadele ettik. Hayırseverimizin mekanı cennet olsun. Onun en büyük hedefi, bu okulun eğitim-öğretime başlamasını görmekti" diye konuştu.

Korkmaz da bina inşaatının eğitim-öğretim döneminin ikinci yarısına yetiştirilebildiğini vurgulayarak, "Başka okulda eğitim gören 249 öğrenci, yeni binalarına kavuştu ancak İzmirli’nin yaşamını yitirdiği haberi hepimizi üzdü" ifadesini kullandı.

İbrahim İzmirli, 2009’da Ereğli’de fen lisesi yapılması için valilikle protokol imzalayarak 700 bin lira destek sözü vermiş, bunun 500 bin lirasını teslim etmişti. İzmirli, finans şirketindeki 200 bin lirasını alamayınca bankadan kredi çekerek sözünü yerine getirdiğini açıklamıştı.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI..

Merhum İbrahim İzmirlioğlu için Ereğli Kaymakamlığı önünde tören düzelendi. Sevenleri, Kaymaklık hizmet binası önüne konulan Merhum İzmirlioğlu’nun tabutu başında dua etti. Törende konuşan Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, merhum İzmirlioğlu’nun hayatından kesitler anlattı. 
Korkmaz, İzmirlioğlu’nun, 62 bakıma muhtaç yaşlının ikamet ettiği İbrahim İzmilioğlu Huzurevi yanı sıra Devlet işbirliği ile 8 okul, yapımı büyük ölçüde tamamlanan ve bugün ikinci döneme açılışı yapılan Fen Lisesi’nin de Karadeniz Ereğli’de kurulmasında en büyük paya sahip olduğunu söyledi. 
Kaymakamlık önündeki törende okunan duanın ardından cenazesi Ali Molla Camisi’ne getirilen İzmirlioğlu, ikindi namazına müteakip kılınanan cenaze namazı sonra Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. 
Tören ve cenazeye Zonguldak Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Eski Zonguldak Millevtekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, İzmirlioğlu ailesi ve vatandaşlar katıldı.

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo