Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HEYELAN NEDENİYLE 6 EV BOŞALTILDI

HEYELAN NEDENÄ°YLE 6 EV BOÅžALTILDI

Zonguldak’ta saÄŸanak sonucu meydana gelen heyelanda tedbir amacıyla 6 ev boÅŸaltıldı.

 

Kentte yağış sonucu Tepebaşı Mahallesi Nehir Sokak’ta Yakup Yenitürk’e ait evin bahçesinde heyelan meydana geldi. Yenitürk’e ait bina ile 5 evin çevresi toprakla doldu, bir köpek ile 10 tavuk telef oldu.

 

Ä°l Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, yaptıkları incelemede, eÄŸimli arazinin suya aşırı doymasından dolayı heyelan meydana geldiÄŸini, can ve mal güvenliÄŸi açısından tehlike arz eden evlerin boÅŸaltılması gerektiÄŸi bildirildi. Bunun Ã¼zerine çevredeki 6 evde yaÅŸayanlar tahliye edildi. Belediye ekipleri heyelan sahasının etrafını güvenlik ÅŸeridiyle çevirdi.

AFAD Ä°l Müdürü Ahmet Güngör, yaptığı açıklamada, yağışlarla heyelanın meydana geldiÄŸini belirterek, "Heyelanın ardından arkadaÅŸlarımız evleri boÅŸalttı. Söz konusu evin sol tarafında bir eÄŸim meydana geldi. Ailelerden kalacak yeri olmayan varsa misafirhaneye yerleÅŸtireceÄŸiz. Heyelan nedeniyle 6 evi boÅŸalttık. Ekiplerimiz tüm tedbirleri alıyor" dedi.

Evinin bahçesinde heyelan meydana gelen Yenitürk, bahçesine su aktığını gördüğünü belirterek, "Sudan sonra eyvah bir ÅŸeyler oluyor dedim. KöpeÄŸim ile tavuklarımı kurtarmak için aÅŸağı indiÄŸim sırada heyelan meydana geldi ve hayvanlarım telef oldu. Kaçmasaydık toprak bizi de alacaktı. Daha sonra evi boÅŸalttık. Belediye ve AFAD ekipleri inceleme baÅŸlattı. Geceyi yakınlarımızın yanında geçireceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo