Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Hemşireler Haftasını Kutladı!..

Hemşireler Haftasını Kutladı!..

- Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi SaÄŸlık Sen BaÅŸkanı Ä°brahim Duvarcı HemÅŸireler haftasını kutladı.


 


Kdz. EreÄŸli SaÄŸlık Sen BaÅŸkanı Ä°brahim Duvarcı, EreÄŸli Devlet Hastanesinde hemÅŸireleri çalıştıkları birimlerde ziyaret ederek günlerini kutladı, kendilerine çiçek hediye etti. Ãœlkede çalışma ÅŸartlarından kaynaklanan aksaklıklara en çok maruz kalan meslek gruplarından birinin saÄŸlık çalışanları ve hemÅŸireler olduÄŸunu belirten Duvarcı, SaÄŸlık Sen olarak her zaman hemÅŸirelerin yanında olduklarını söyledi. Duvarcı konuÅŸmasında, “HemÅŸirelik her ne kadar, sözlük manasıyla “meslek” teriminde karşılığını buluyor olsa da, hünerli ellerde bir meslekten ziyade bir sanatın icrası haline gelmektedir. En kadim mesleklerden biri olan hemÅŸirelik, asla salt iÅŸ olsun diye yapılabilecek bir faaliyet deÄŸildir.

Duygusallık, duygudaÅŸlık, özveri, fedakarlık, empati, hassasiyet, ekip ruhu, merhamet, asalet gibi erdemli hasletlerin tamamı hemÅŸirelik vazifesini yerine getiren bireylerde en azami düzeyde vücuda gelmektedir. Tüm bunlara ilave olarak ülkemizde görev yapmakta olan hemÅŸire arkadaÅŸlarımız, günün koÅŸullarına en hızlı ÅŸekilde adapte olabilen, eÄŸitim seviyesi her geçen gün yükselen, dünyadaki geliÅŸmeleri an be an takip ederek inovatif bir duruÅŸa sahip olan birer sanat erbaplarıdırlar. Hal böyleyken ülkemizin çalışma ÅŸartlarından kaynaklanan aksaklıklara en fazla maruz kalan meslek grubu da yine tüm saÄŸlık çalışanlarıyla birlikte hemÅŸirelerdir. En üst düzey eÄŸitimleri almış olsalar da hala baÅŸka mesleklerin “emir eri” olarak görülüyor olmaları, AB standartlarının çok altındaki istihdam sorunları, insanüstü nöbet ve çalışma saatleri, asla verilen emeÄŸin karşılığı olmayan ücret adaletsizlikleri, akademik geliÅŸmeyi engelleyen çalışma koÅŸulları, görev tanımı dışındaki angaryanın yoÄŸunluÄŸu gibi onlarca sorunla baÅŸ etmek zorunda bırakılan bir meslek grubu haline gelmiÅŸtir ne yazık ki hemÅŸirelik. Bu ÅŸartlar altında dahi iÅŸle alakalı sorumluluÄŸunu hakkıyla yerine getirmeye çalışan hemÅŸire arkadaÅŸlarımız ne yazık ki bu sorunların yansımalarını toplumun temel taşı olan ailelerinde görmektedirler. Birçok ailenin hayır duasını alan bu insanlar, çalışma ÅŸartlarındaki sıkıntılar dolayısıyla kendi ailelerinde problemler yaÅŸayabilmektedirler. Bizler SaÄŸlık-Sen olarak bu cefakar ve erdemli arkadaÅŸlarımızın her zaman yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceÄŸiz. Hep birlikte mücadele ederek kazanımlar elde etmeye devam edeceÄŸiz. HemÅŸire arkadaÅŸlarımızın ve bütün saÄŸlık çalışanlarının haklarının en azami düzeyde teslim edilmesi sendikal mücadelemizin vazgeçilmezidir” dedi.


Duvarcı, hemşirelerin bir gün bir hafta değil, her günlerinin sonuna kadar hak ettikleri güzelliklerle geçmesini temenni etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo