Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

HEM ‘HAYIRLI OLSUN’ HEM DE ‘VEDA’ ZİYARETİ

HEM ‘HAYIRLI OLSUN’ HEM DE ‘VEDA’ ZİYARETİ

Sedat Orhan, “kimin nerede nasıl ne zaman olacağı da belli olmuyor. Ama aslolan bence insan ilişkilerdir, yaklaşımlardır. Bir defa makam, mevkiler bunların hepsi gelir geçer” dedi.


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurulu kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’ndaki Genel Müdürlük görevinden ‘karşılıklı anlaşma’ ile ayrılan Sedat Orhan, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetimine ‘hayırlı olsun’ ziyaret gerçekleştirdi.
Dün görevinden ayrıldığı açıklanan Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, ziyarette yaptı konuşmada,  seçilen TSO yönetimine hayırlı olsun maksadıyla önceden planladıklarını, anca dün görevinden ayrılması hasebiyle de veda ziyareti gibi olmuş olduğunu söyledi.
Erdemir’deki görevinin nihayetlendiğini anlatan Orhan, şöyle dedi:

“BÖYLE BİR DEĞİŞİKLİK BEKLENİYORDU”
“Daha önce planlamıştık size hayırlı olsun ziyaretine gelelim diye; fakat bizim iş, nasıl hızlıca geldim hızlıca da gidiyoruz. Bizim hayat biraz böyle çelik sektörü olduğu için hızlı gelişiyor. Aslında böyle bir değişiklik, yenilik de bekleniyordu. Çünkü 4 yılı aştığınız zaman bir yerde orada yeniden bir taze kan gelişiyor. OYAK şirketlerinde de bu aynı şekilde, maksimim 5 yılda bir yenilenme olur. Biz bu hayatı böyle zaten kabul etmişizdir. Benim dün itibariyle Erdemir’deki görevin nihayetlendi. Görüşmeyeceğimiz anlamına gelmez bu hayat çok ilginçtir. Kimin nerede nasıl ne zaman olacağı da belli olmuyor. Ama aslolan bence insan ilişkilerdir, yaklaşımlardır. Bir defa makam, mevkiler bunların hepsi gelir geçer.”

“GELEN GİDENİ ARATIR DERLER;
BEN ONA ÇOK FAZLA İNANMIYORUM”

TSO Başkanı Arslan Keleş ve yönetimindekilere de başarı dileğinde bulunan Orhan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Sizin TSO Olarak seçimleriniz de böyle takdir edildi. Üyeleriniz bu dönemde sizin daha iyi görev yapacağınızı düşünerek sizi ve ekibinizi seçti. Sonuç itibariyle bu da bir görevdir. Siz de onu layıkıyla yerine getireceksiniz, o amaçla geldiniz zaten. ben size bu görevinizde başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Erdemir, Ereğli’nin her şeyi belki değildir ama çok şeyidir. Bugün Erdemir’in burnu kanasa Ereğli ayağa kalkar. Herkesin akrabası var, iş yaptığı bağı var. O Yüzden hiç kimse burada Erdemir’e zarar gelsin istemez. Erdemir de TSO’nun bir üyesidir. Sonuç itibariyle salt Erdemir hep versin hep yapsın diye de bakmamak lazım, ortak projeler, ilişkiler nasıl olsa nasıl düzenlense diye bence bakmak lazım. Biz profesyonel insanlarız rahmetli Yaşar (Tetiker) bey döneminde onlarla da ilişkilerimizi iyi bir şekilde yürütmeye çalıştık. Benden sonra gelen arkadaşlar TSO ile olan ilişkilerini mutlaka en üst seviyede yürütecektir. Ereğli için daha iyisi olacağına da inanıyorum. Çünkü her zaman insanoğlu gelişiyor, Ereğli’deki insanlar da gelişiyor. Ereğli çevresinin beklentileri değişiyor, gelişiyor. Dolayısıyla her gelen yeni takım daha iyiyi yapmaya geliyor. Gelen gideni aratır derler; ben ona çok fazla inanmıyorum. O alışkanlıklara saplandığını için oluyor. Bence geriden ders alıp ileriye doğru bakmak lazım. Ben daha iyi olacağına inanıyorum ve o düşünce ile bugün buradayım. Sizin daha güzel şeyler yapacağınıza inanıyorum. Üstüne mutlaka bir şey koyulacaktır. Sizlere başarılar diliyorum.”

YENİ GENEL MÜDÜRE ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Erdemir Genel Müdürlüğü görevine yeni atanan Salih Cem Oral ile ilgili düşüncelerini de aktaran Sedat Orhan, “Salih bey çok tecrübeli bir arkadaşımız. İlk olarak burada başlamıştı, sonra İSDEMİR’e geçti. Tecrübeli bir arkadaşımız, mutlaka o da üzerine düşüne iletişimi sizinle kuracaktır” diye konuştu.

KELEŞ, ERDEMİR POLİTAKALARINI AÇIKLADI
TSO Başkanı Arslan Keleş de, Orhan’a yeni hayatında başarı dileğinde bulunarak şu ifadeleri kullandı:
“İş hayatı budur. Profesyonel hayat ne getireceğini bilemeyiz. Ama 4 yılı aşkın süredir buradasınız ve başarılı hizmetleriniz oldu. Sizlerle birlikte çalışmak isterdik doğrusu. Kurumsal işletme, hayat devam ediyor. Biz yapılan hizmetlerin üzerine koymak için bu işe talip olduk. Bunu da kanıtlamak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Erdemir’e biz şu gözle bakıyoruz; sürekli veren pozisyondan ziyade karşılıklı işbirliğini nasıl geliştirebiliriz buna bakmak lazım.

ŞEHRİMİZİN BÜYÜMESİNİ SAĞLAYACAKTIR
Erdemir, şehrimizdeki en büyük yatırımcıdır, en büyük istihdam sağlayan kuruluştur. Erdemir’in ilave yatırımlar yapması bu şehri büyütecektir. Biz bunun peşindeyiz. Yıllardır İskenderun’da yapılan yatırımlar artık nihayete erdi. Orada kapasite arttı ve zaten sıralamada da İsdemir gerçek yerini ortaya koydu. Erdemir bu sefer biraz geride kaldı. Erdemir de bu yeni yatırım hamleleri ile birlikte hem üretim kapasitesini arttıracaktır. Hem de farklı çeşitliliğe sahip ürünler üretecektir. Bu da şehrimizin büyümesini sağlayacaktır. Diğer sorunları çözeriz, çözemeyeceğimiz bir şey yok. Bu hem bir hayırlı olsun hem de bir veda ziyareti gibi olmuş oldu. İnşallah yeni yönetimle de uzun vadeli ve iyi ilişkiler içerisinde bir dönem geçireceğiz diye düşünüyoruz.”

 

HEM ‘HAYIRLI OLSUN’ HEM DE ‘VEDA’ ZİYARETİ

Sedat Orhan, “kimin nerede nasıl ne zaman olacağı da belli olmuyor. Ama aslolan bence insan ilişkilerdir, yaklaşımlardır. Bir defa makam, mevkiler bunların hepsi gelir geçer” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo