Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HEDEF ÜNİVERSİTE..

HEDEF ÃœNÄ°VERSÄ°TE..

EreÄŸli’de 17 Somalili öğrenci lise eÄŸitimlerini aldıkları takdirname belgeleri ile tamamladı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB) iÅŸ birliÄŸinde yürütülen eÄŸitim programı kapsamında 2012’de Somali’den Kdz.EreÄŸli’ye gelen ve lise öğrenimini tamamlayan öğrenciler, Türkiye’de üniversite eÄŸitimi görmek istiyor. Somalili 17 erkek öğrenci, EreÄŸli Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Öğrencilerin tamamına baÅŸarıları dolayısıyla takdir belgesi de verildi.

 EREÄžLÄ°’DE EĞİTÄ°MLERÄ° TAMAMLADILAR

Arkadaşları ile birlikte eğitim ve öğretimi tamamladıkları okulda gazetecilere açıklamada bulunan Mohamed Abdukalik Abdullahi, Türkiye Cumhuriyeti devletine kendilerine okuma imkanı sağladığı için teşekkür etti. Türk Devleti sayesinde 4 yıldır eğitim ve öğrenim görme imkanı bulduklarını anlatan Abdullahi gazetecilere şunları söyledi:

"ŞİMDİ ÜNİVERSİTE TELAŞIMIZ BAŞLADI"

"Buraya ilk geldiğimizde nasıl yapacağımızı düşünüyorduk ama karşılaştığımız insanlar çok iyi insanlardı. Hepsi sıcakkanlıydı, bize iyi davrandılar. Özellikle burada iyi arkadaşlar edindik, dostlarımız oldu. Eğitim gördüğümüz 4 yıllık süre içerisinde iyi ilişkiler kurduk. Hiçbir sıkıntı ile de karşılaşmadık. İlçe halkına, öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımız ile birlikte eğitimimizi burada tamamladık şimdi üniversite telaşımız başladı"

 YÖS SINAV SONUÇLARINI BEKLÄ°YORLAR

Yabancı Öğrenciler Seçme Sınavına (YÖS) girdiklerini ve sonuçların açıklanmasını beklediklerini anlatan Abdullahi, "Türkiye’de üniversite hayatımızı da tamamlamak ve ülkemize dönmek istiyoruz. Önceden çok iyi Türkçe bilmediÄŸimiz için zorluk çekiyorduk ama ÅŸimdi yavaÅŸ yavaÅŸ ilerlemeye baÅŸladık. Okulun ilk dönemleri teÅŸekkür belgesi alırken ÅŸimdi takdirname aldık. Türkiye Cumhuriyeti’ne bir kez daha teÅŸekkür ediyorum. Burada olmamızın sebebi onlar. Onlar bizi buraya getirdi, barınmamızı ve pek çok ihtiyacımızı karşıladı. Türk Devletine çok teÅŸekkür ediyoruz" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo