Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HAYALİNE 64 YAŞINDA KAVUŞTU!.

HAYALÄ°NE 64 YAÅžINDA KAVUÅžTU!.

Yarım bıraktığı hukuk eğitimini yıllar sonra afla üniversiteye dönerek bitiren 64 yaşındaki iki torun sahibi Yıldız, kızının yanında yaptığı stajının ardından cübbesini giydi.

Yarım bıraktığı hukuk eğitimini yıllar sonra afla üniversiteye dönerek tamamlayan 64 yaşındaki iki torun sahibi Şakir Yıldız, kızının yanında yaptığı stajının ardından büro açarak avukatlığa başladı.

ÇocukluÄŸunun geçtiÄŸi Kars’ta okula gidemeyen ve öğretmeninin çabasıyla 10 yaşında ilkokula baÅŸlayan Yıldız, gençlik yıllarında çalışmak için Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesine geldikten bir süre sonra askere gitti.

Vatani görevi sırasında 22 yaşında ortaokul, 30 yaşında da lise diploması alan Yıldız, evli olduÄŸu 1982’de sınava girerek Ä°stanbul Ãœniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı.

Ä°kinci çocuÄŸunun dünyaya gelmesinin ardından birinci sınıfta hukuk eÄŸitimini bırakan Yıldız, hukuk fakültesinden mezun olan kızı TuÄŸba Yıldız Göktepe’nin kendisini cesaretlendirmesiyle 2009’daki aftan yararlanarak yeniden üniversiteye döndü.

Mezun olduktan sonra kızının yanında stajını da tamamlayan Yıldız, geçen ay cübbesini giydi ve avukatlık bürosu açtı.

Hayaline kavuÅŸmuÅŸ bir "dedeyim"

İki torunu bulunan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en büyük hayalinin hukuk okumak olduğunu ancak yaşam kavgasının buna gençlik yıllarında izin vermediğini söyledi.

Bir fabrikada işçi olarak çalışmasının ardından yıllarca bakkal işlettiğini anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Avukat kızım, bir gün beni arayarak cesaretlendirdi ve birinci sınıfta bıraktığım fakülteme geri döndüm. Sınıf arkadaÅŸlarım, bana ’Dede’ diye sesleniyordu. Kars’ta baÅŸlayan 50 yıllık okul hayatının sonunda avukat olmayı baÅŸardım. Hayaline kavuÅŸmuÅŸ bir dedeyim, herkesin emekli olduÄŸu yaÅŸta avukatlık büromu açtım. Bir kez daha eÄŸitimde yaşın önemli olmadığını böylelikle göstermiÅŸ oldum. Azmedince her ÅŸeyi baÅŸarmak mümkün. Artık adliye koridorlarında avukat olarak hukuk mücadelesi veriyorum."

Yıldız, kendisini tekrar fakülteye dönmeye ikna eden kızımın yanında stajını tamamlamanın ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu işaret ederek kızıyla ayrı bürolarda serbest avukat olarak çalıştıklarını kaydetti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo