Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HAVA SICAKLIKLARI AZALACAK!..

HAVA SICAKLIKLARI AZALACAK!..

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, hafta sonunda yağışla birlikte 6 ila 10 derece azalacak. Sıcaklıklar hafta başından itibaren yeniden artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda yağışla birlikte 6 ila 10 derece azalacağını bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, hafta başından itibaren mevsim normallerinin 8 ila 16 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda ülke genelinde etkisini gösterecek yağış ile 6 ila 10 derece azalacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, 15-18 Şubat günleri arasında 34 ilde son 66 yılın şubat ayı sıcaklık rekorunun kırıldığı, 5 ilde ise daha önceki yıllarda kırılan rekorların tekrar edildiği vurgulandı.

Yurdun, dün batı bölgelerinin, bugün ise doÄŸu bölgelerinin genellikle hafif yaÄŸmur ÅŸeklinde yağışlı bir sistemin etkisinde kalacağı aktarıldı. Ancak, yarın akÅŸam saatlerinden itibaren yurdun yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceÄŸi, pazar günü DoÄŸu Anadolu’nun güneydoÄŸusu dışında ülke genelinde yağış görüleceÄŸi, yağışların genellikle yaÄŸmur ve saÄŸanak, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doÄŸusu ve DoÄŸu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yaÄŸmur, yüksek kesimlerinde de kar ÅŸeklinde olacağının tahmin edildiÄŸi bildirildi.

Pazar günü beklenen yağışların, DoÄŸu Karadeniz, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu’nun batısı, İç Anadolu’nun doÄŸusu ile DoÄŸu Akdeniz’de kuvvetli olmasının beklendiÄŸi ifade edildi.

Açıklamada, buna baÄŸlı olarak meydana gelmesi beklenen kuvvetli rüzgar ile doÄŸu bölgelerdeki mevcut kar örtüsünde meydana gelecek erimelerin, su baskını ve taÅŸkınlara yol açabileceÄŸi, vatandaÅŸların ve ilgililerin bu konuda dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiÄŸi kaydedildi. 

Pazartesi günü doğu bölgelerde etkili olmaya devam edecek yağışlı sistemin, salı günü yurdu terk etmesinin beklendiği bildirildi.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda azalacağının ancak pazartesi günü batı bölgelerden başlayarak önümüzdeki hafta tekrar artacağının tahmin edildiği kaydedildi.

AA

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo