Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Hastane önlem aldı; hastalar tedbir amaçlı tahliye edildi

Hastane önlem aldı; hastalar tedbir amaçlı tahliye edildi

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki Özel Anadolu Hastanesi’nde, dün gece yarısı ameliyathaneler ile morgunun bulunduÄŸu eksi katındaki enerji odasından, bugün sabah saatlerinde ise birinci kattaki teknik odadan çıkan yangın sonrası hastalar, çevre hastanelere sevk edildi. O onlarda da hastane etrafından adeta can pazarı kuruldu. Polis, itfaiye ve hastane çalışanları, hastaların taşınması sırasında olaÄŸanüstü çaba sarf etti.


İlk yangın gece yarısı çıktı!
Alınan bilgiye göre, dün gece (7 AÄŸustos) 01.00’da hastanenin ameliyathaneler ile morgunun bulunduÄŸu eksi katından dumanlar yükseldiÄŸinin görülmesi üzerine durum 110 itfaiyeye bildirildi.
Olay yerine gelen Ereğli Belediyesi İtfaiye ekipleri gerekli çalışma başlatırken, Dergaz ekipleri de tedbir amaçlı hastanenin doğal gaz hattını kapattı. Bu sırada olası bir tahliyeye karşı hastane çevresinde çok sayıda ambulans bekletildi.
Yangın ve beraberinde hastanenin her katına dolan yoğun duman tahliye edildi. Yaklaşık 40 dakika süren çabalar sonucu soğutma çalışması yapıldı.
Yangının, enerji odasındaki klimanın elektrik kontağı yapmasından kaynaklandığı belirlendi.
Sabah, başka noktada ikinci yangın çıktı! Can pazarı kuruldu!
DiÄŸer yandan, yaÅŸanan olay sonrası toplanan hastane yönetimi, enerji nakil hatlarındaki sıkıntı nedeniyle elektrik verilemeyen binadaki katlarda onarım çalışması baÅŸlattı. ElektriÄŸin verildiÄŸi sırada ise aşırı yüklenmeden kaynaklı ikinci bir yangın çıktı. Saat 09.00’da meydana gelen olayda, çok sayıda itfaiye ekibi, yangına müdahalede bulundu. Hastane yönetimi ve itfaiyenin ortak kararı ile hastaların, baÅŸka hastanelere tahliyesine karar verildi.
Bu andan itibaren ise adeta can pazarı kuruldu. Polis ekipleri, itfaiye erleri ve hastane personeli olaÄŸanüstü çaba ortaya koydu. Durumu, ’yoÄŸun bakım ünitesindeki hastalara nispeten’ daha az önem taşıyan çoÄŸu 60 yaÅŸ üstü hastaların, yangın merdiveninden tahliyesi saÄŸlandı.
Bazıları tekerlekli sandalye bazıları ise sırtlara alınarak taşındı. Hastane çevresine konulan sandalyelere oturtulan hastalar, kendilerini almaya gelecek ambulansları beklediler.
Yoğun bakımdaki hastalara öncelik verildi
Durumları ağır olan yoğum bakım ünitesinde kalan hastalar, sedyelerle indirilerek ambulanslara alındı. Bu sırada yaşanan karmaşada, hangi hastaların hangi ambulansa bildirilerek hangi hastaneye götürülecekleri konusunda karmaşa yaşandı. Sinirlerin gerildiği anlarda, görüntü alan gazeteciler ile hastane personeli arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı.
Yeni doğan bebekler, kucaklarda taşındı
YaÅŸanan olayda, en çok üzüntüyü yeni doÄŸum yapan anneler yaÅŸadı. Bazısı kuvözlere alınan bebekler ambulanslarla, bazıları ise özel otomobil ile Özel Echoomar Hastanesi’ne taşındı.
Ä°lk etapta 4’u çocuk, 1’i hamile, biri yetiÅŸkin olmak üzere 6 hastanın Özel Echomar Hastanesi’ne gönderildi. Tahliye iÅŸleminde, bazı yataklı hastalar, ildeki diÄŸer hastanelere nakledildiler. Bazı hastalar ise taburcu edilerek evlerine gönderildiler.
Bir hastane çalışanı fenalaştı! Ayrıntı sonradan orta çıktı..!
Öte yandan, hastaların tahliyesi sırasında olaÄŸanüstü çaba sarf eden, adının ise Adil olduÄŸu öğrenilen bir çalışan, yaÅŸadığı yorgunluÄŸa yenik düşerek yere yığıldı. Pet ÅŸiÅŸedeki su ile kendini serinletti, daha sonra görevine geri döndü. Ancak çok geçmeden yeniden fenalaÅŸan genç adam, taksi ile EreÄŸli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Personel Adil’in, kısa süre önce rahatsız olan kalbi nedeniyle operasyon geçirdiÄŸi, iyileÅŸtikten sonra yeniden görev baÅŸladığı, hastaların tahliyesi sırasında da aşırı yorgunluk ve stresten fenalaÅŸtığı ortaya çıktı.  
YaÅŸanan olayla ilgili açıklama geldi!
Hastane Başhekimi Opr. Dr. Ercan Yalçın, tahliye işlemi sırasında gazetecilere açıklamasında, tedbir amaçlı hastaları tahliye ettiklerini söyledi. Yalçın, şu sözlerle konuştu:
“Öncelikle hepimize ve hastalarımıza geçmiÅŸ olsun diyorum. Gece saat 01.00 sularında teknik servisimizin bulunduÄŸu yerde klimalardan bir tanesinin panonun patlaması neticesi ufak çaplı bir duman basması oldu. Gece itfaiye ekiplerinin de müdahalesi ile 15-20 dakika içerisinde durum kontrol altına alındı. Bu esnada servislerde ve hastanenin diÄŸer kısımlarında herhangi bir problem yoktu. Sadece ameliyathane ye giden elektrik tesisatında bir sorun vardı, ameliyathanenin elektrikleri çalışmıyordu. Bu sabahta ameliyathane bölümüne tekrar elektrik verilince bazı ÅŸebeke kısımlarında ısınma olduÄŸunu tespit ettik. Lambalarda yüksek gelirim alarmı geldi. Bunun üzerine tüm tesisatı kontrol etmek için tedbir amaçlı hastaneyi tahliye ettik.
Tamamı sevk edildi
18 tanesi serviste, 15 tanesi yoÄŸun bakımda, 8 tanesi de bebek yoÄŸun bakımda olmak üzere hastalarımızın tamamını 112 ile baÄŸlantı haline geçip Ä°l içerisindeki hastanelere hızlı bir ÅŸekilde sevk ettik. Hastalarımızın tamamın ilgili hastanelerde ilgili doktorlar tarafından teslim alındı. Hastanede ÅŸuanda yatan bir hastamız yok. Teknik ekipler Ä°zmit’ten ve Ä°stanbul’dan geldiler ve ÅŸuan kontrolleri yapıyorlar. Mevcut ilk verdiÄŸi bilgiler ışında ÅŸuanda tesisatta bir sıkıntı yok. Ama tamamen kontrol edilip sisteme elektrik verildikten sonra tekrar olayı netleÅŸtireceÄŸiz.
Bu tür teknik sıkıntılar her yerde olur. Önemli olan hastanedir, hastalar var bunların tahliyesi bizim için çok önemliydi. Onların tahliyesi konusunda 112 ve itfaiyemizin de desteÄŸi ile hızlı ve baÅŸarılı bir ÅŸekilde sevk edilmesi önemliydi. Çünkü içlerinde 15 tane yoÄŸun bakım hastası vardı. Bütün personelimiz ile birlikte koordineli bir ÅŸekilde sevki gerçekleÅŸtirdik.”

Hastane önlem aldı; hastalar tedbir amaçlı tahliye edildi

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki Özel Anadolu Hastanesi’nde, dün gece yarısı ameliyathaneler ile morgunun bulunduÄŸu eksi katındaki enerji odasından, bugün sabah saatlerinde ise birinci kattaki teknik odadan çıkan yangın sonrası hastalar, çevre hastanelere sevk edildi. O onlarda da hastane etrafından adeta can pazarı kuruldu. Polis, itfaiye ve hastane çalışanları, hastaların taşınması sırasında olaÄŸanüstü çaba sarf etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Hatice Tekin

09 AÄŸustos 2017 - 09:25

Büyük geçmiş olsun önce yalnız bu sikandal bir durum aynı olay daha öncede yaşandı hastane tahliye edildi..ve aynı durum bundan on gun önce yaşandı zemin katta yangın çıktı elektrik tesisatında demekki ıyi yapmadılar..ama yazık o kadar milleti kazikliyorlar ayrıca personelle işçisiyle basını niye karsi karşıya getiriyorlar buna el atılması lazım ayrıca fiyatlarda...bu anlasınlar artık ben kendi adıma basina çok ama çok teşekkür EDIYORUM saygılar

Adnan Özer

08 AÄŸustos 2017 - 17:20

GecmiÅŸ olsun dum hastalara acil ÅŸifa diliyorum

FatoÅŸ Ãœn

08 AÄŸustos 2017 - 17:20

Sorumsuzluk ihmal yazık ordaki insanlara

Ekber Yılmaz

08 AÄŸustos 2017 - 17:19

Çok geçmişler olsun

Yorum Yazın

Canlı Radyo