Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HARP MALULÜ, GAZİ, ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ HAKLARI NELERDİR?

HARP MALULÜ, GAZİ, ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ HAKLARI NELERDİR?

Türkiye Harp Malulü Gaziler Åžehit Dul ve Yetimleri DerneÄŸi Kdz. EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Mehmet Ali Demirdüyen, 28 Ocak Pazar günü 5’inci olaÄŸan kongrelerini gerçekleÅŸtireceklerini bildirdi.


Demirdüyen, AY City’de bulunan dernek binasında düzenlediÄŸi basın toplantısında yaptığı konuÅŸmada, üyelerini ilgilendiren yürürlükteki bazı kanun ve haklardan bahseden Demirdüyen, ÅŸunları kaydetti:
“ÖTV-KDV ödemesiz otomobil alma hakkı çıkmıştır. Gazilerimiz kanunla hizmetli görevi yapamayacaklar, masa başı, evrak getir götür gibi iÅŸlerde istihdam edilecektir. Åžehit eÅŸi, ÅŸehit çocukları, anne-baba; bunlardan yararlanacaktır. Konut edinme hakkı vardır, uygulanmaktadır. Ä°ÅŸ istihdamı saÄŸlanmış, EreÄŸli ve Alaplı’da üyemiz ÅŸehit ailesi, gaziler olmak üzere 33 kiÅŸi iÅŸe baÅŸlamışlardır. Åžehit statüsü olmayan bazı ailelerimize statü verilmiÅŸ; iÅŸ, maaÅŸ, sosyal haklardan yararlandırılmıştır. Maalesef 7 ailemiz bundan istifade edememiÅŸtir. 2013 yılı 7. Ayında çıkan muhtaçlık yasasının kaldırılması ile ÅŸehit ailelerine Mehmetçik Vakfınca senelik bir anneye bir babaya; Anne ve Babalar Günü’nde ÅŸehit eÅŸine mali destek verilmesini EreÄŸli ÅŸubemiz öncülüğü, diÄŸer ÅŸubelerimizin desteÄŸi ve mücadelesi ile gerçekleÅŸmiÅŸtir.”
ÅžEHÄ°T DE GAZÄ° DE BÄ°R…
Demirdüyen, çözüm bulunması gereken beklentilerinin bulunduğunu ifade ederek, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“15 Temmuz terör ÅŸehidi-gazisi diye bir ÅŸey söz konusu deÄŸil. Bu ülkenin ÅŸehidi de gazisi de birdir. Hem sosyal hem ekonomik haklar noktasında ayrılık var. Bu ayrışma söylemde kısman kalkmıştır. Hem sosyal hem ekonomide aynı eÅŸit seviyeye getirilmelidir. Malül Åžehit ailesi ve Gazilerimize de madalya verilmelidir. Ä°ÅŸ hakkı Gazilerimizde 1’den 2’ye çıkartılmalı, ÅŸehit çocuklarının sayı gözetilmeden iÅŸe girmeleri saÄŸlanmalı. Evli olan ÅŸehit ailesi anne, babadan biri ev hakkına sahip olmalı, her türlü sosyal haktan yararlanmalı. Ayrışma olmadan ÅŸehidin eÅŸine saÄŸlanan tüm haktan ÅŸehidin anne ve babası da istifade etmeli. Araba, ev alma hakkı, diÄŸer sosyal haklar verilmeli.” KonuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo