Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

HAREKATIN YIL DÖNÜMÜ

HAREKATIN YIL DÖNÜMÜ

Kıbrıs Barış Harekatının 44’üncü yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi’nce tören gerçekleştirildi.


Atatürk Bulvarı sahil yolu mevkisindeki dernek binasında düzenlenen törende tören saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.
Alaplı Kaymakamı ve Kdz. Ereğli Kaymakam Vekili Saim Eskioğlu, törende konuşmasında, Türk Milleti’nin farklı bir millet olduğunu söyledi. Harekatta yaşamlarını yitirenlere rahmet dileyen Eskioğlu, şöyle dedi:
“Bizim kanımıza, damarımıza dokunacak bir şey olduğu zaman biz milletçe, ulusça başka bir şey oluyoruz. Milli birliğimiz söz konusu olduğu zaman hiçbir şeyden korkmadan, çekinmeden tek bir vücut, tek bir yürek oluyoruz. O günkü Türkiye’yi düşündüğümüzde imkanları, varlıkları, kabiliyetleri düşündüğümüzde öyle bir harekata girişmek inanılmaz büyük bir cesaret ister. O günkü devlet yöneticilerimizden, o günkü kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin komuta kadememizden Allah razı olsun. Bu uğurda şehit olan ve gazi olan askerlerimizden de Allah razı olsun. Oradaki soydaşlarımızın hala dimdik ayakta kalmasını sağlayabilecek bir ortam yarattılar. Bu millet Kore’de yaptı bunu.”

ŞAHİN; “TÜRKİYE SEYİRCİ KALAMAZDI”
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Temel Şahin de, 44 yıl önce Kıbrıs adasının büyük bir drama sahne olduğunu anlatarak şu sözlerle konuştu:
“Adada 15 Temmuz 1974’de Yunan-Rum darbesi gerçekleştirilmişti. Bu darbenin asıl amacı adadaki Türk varlığının tamamen ortadan kaldırılarak Kıbrıs’ın tümüyle Yunanistan’a bağlanmasıydı. Böylece Türkiye batıdan güneye kuşatılıp Akdeniz’den tecrit edilmiş olacak ve dolayısıyla yaşam alanı daraltılacaktı. Türkiye Kıbrıs’ta yaşanan bu oldubittiye seyirci kalamazdı.
Kıbrıs Türkünü korumak, can ve mal güvenliğini sağlamak Anavatanın namus borcudur. Türk Ordusu 20 Temmuz 1974’de başarılı bir harekat icra ederek Kıbrıs’taki duruma fiilen el koymuş ve Kıbrıs Türkü’nü olası bir katliamdan kurtarmış ve adanın Yunanistan’a bağlanmasını önlemiştir. Kıbrıs’ı ilhak etmek isteyen Yunanistan’ın enosis hayali Akdeniz’in karanlık sularına ebediyen gömülmüştür. Kıbrıs Türkünün, Kıbrıs’ın 1878 yılında İngilizlere terk edilmesiyle başlayan esaretini 20 Temmuz 1974’de Mehmetçik süngüsüyle sona erdirmiştir. Kıbrıs Türkü takdire şayandır ki yüzyıllardır gördüğü eziyet ve zorbalığa karşı kimliğini ve benliğini hiçbir zaman kaybetmemiş, boyun eğmemiştir.
Kıbrıs’a barış ve huzur getiren, Kıbrıs Türkünü yok olmaktan kurtaran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne toprak kazandıran kahraman Kıbrıs Gazisi arkadaşlarım; sizleri 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatının 44’üncü zafer yılı münasebetiyle kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimiz, ahrete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta bulunan gazilerimize de sağlık, mutluluk, huzur ve esenlikler diliyorum.”

DUA EDİLDİ; LOKMA VE AYRAN VERİLDİ…
Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Recai Albayrak tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve dua yaptırıldı. Tören, misafirlere lokma ve ayran ikramı ile son buldu.
Törene Kdz. Ereğli Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Dnz. Alb. Özgür Kildirli, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, Alaplı ilçesinin Ereğli ilçesine vekalet eden Jandarma Komutanı Üsteğmen Fuat Gençer, İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo