Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Gurbetteki Zonguldaklılar…

Gurbetteki Zonguldaklılar…

Almanya’da yaşayan Zonguldaklı gurbetçilerin birlikte iftar yaptıkları bildirildi.


Edinilen bilgiye göre, Avrupa Zonguldaklılar DerneÄŸi‘nce düzenlenen geleneksel iftar yemeÄŸi, Ditib Gelsenkirchen-Hassel Mescid-i Aksa Camisi’nde gerçekleÅŸtirildi.
Dernek Başkanı Mehmet Karakulak, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Zonguldaklılar Derneği camiası adına gittikçe her yıl daha da yoğun gerçekleşen iftar programının Ramazan ayının verdiği manevi kazançlardan hoşgörü, sevgi, sabır ve huzur ile gecenin açılışını yaptığını söyledi.
Türk Tasavvuf MüziÄŸi sunumu ile Recklinghausen Ditib Kuba Camii’nin Küçük semazenler ekibinin semazen gösterisi yapıldı. Kur’an-ı Kerim’den bazı ayetlerin Almanca izahından sonra ezan ile misafirler iftar sofrasına davet edildiler. 

-KATILIM-
Ä°ftara NRW Eyalet Milletvekili Sebastian Watermeier, Azerbaycan fahri Konsolosu Dr. Yuksel Dükan, Gelsenkirchen Belediye baÅŸkanı Martina Rudowitz, Zonguldak’ın kardeÅŸ kenti Castrop Rauxel‘in Belediye BaÅŸkanı Rajko Kravanja, Herten Belediye baÅŸkanı Fred Toplak, Gelsenkirchen Bölge Emniyet Müdürü Vekili Andreas Kovert, Gelsenkirchen Evangelik Kilisesi BaÅŸ Papazı Montanus, Bochum Cezaevi Sosyal Görevlisi ÇaÄŸlayan Atış, Karabük-Yeniceliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°brahim DoÄŸancı, program yapımcısı Mümin Uluç, Avrupa Devrekliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Åžahin TabakoÄŸlu, Çaycumalılar DerneÄŸi BaÅŸkanı Åženol Alagöz, Kdz. EreÄŸli Bayat DerneÄŸi BaÅŸkanı Erhan Erdem, ZONHAV Yönetim Kurulu BaÅŸkanvekili Recep Kahya, Alman Türk Dostluk DerneÄŸi BaÅŸkanı Oya Erken-Biesler, Zonguldak Kayabaşı DerneÄŸi BaÅŸkanı Hasan Tıska, Hamm Uyum Meclisi BaÅŸkanı ve SPD partisi BaÅŸkan yardımcısı Ä°smail Erkul ve Zukunft Bildungswerk kurucusu Turgay TahtabaÅŸ katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo