Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

GÜN BOYU ENERJİK OLMAK İÇİN 6 ÖNERİ

GÜN BOYU ENERJİK OLMAK İÇİN 6 ÖNERİ

Sabahları neşe içinde uyanıp güne dinamik ve pozitif enerji yüklü başlamak kim istemez? "Ama olmuyor işte, güne halsiz,
tükenmiş başlıyorum" diyorsanız işte size gün boyu enerjik olmanın altı yolu...

1. Güne kahvaltıyla başlayın.

Gününüz ne kadar yoğun olursa olsun kahvaltının vereceği enerji ile güne devam etmekte daha az zorluk yaşarsınız. Ancak kahvaltıda karbonhidratlardan olabildiğince uzak durun çünkü karbonhidratlar kısa süreli enerji vermelerine rağmen çok tüketildikleri takdirde yorgunluk ve halsizliğe sebep olurlar. Protein bakımından zengin bir kahvaltı ise size enerji verecektir.

2. Gün içinde en az 8 bardak su için.

Susuz kalmak sizi yorgun hissettirir. Susuzluğunuzu ise en çok su ile gidermeye çalışın. Alkollü veya kafeinli içeceklerin ise susuzluk yarattığını unutmayın. Bu türden içecekleri tükettiğinizde daha fazla su için.

3. Düzenli olarak egzersiz yapın.

Dilediğiniz egzersizi yapabilirsiniz ancak özellikle açık havada yapacağınız bir yürüyüş size kısa sürede enerji verecektir. Zamanınız olmasa bile gününüzden 10 dakika ayırıp yaptığınız egzersiz size tahmin edebileceğinizden daha çok yardımcı olabilir.

4. Enerjik olmanın sadece fiziksel olduğunu düşünmeyin.

Enerjinizin düşük olmasının sebebi çoğunlukla fiziksel sebeplerden kaynaklanıyor olabilir fakat bu her zaman için doğru bir varsayım değildir. Stres ve üzüntü de enerjik olmanızın önünde engeldir. Çevrenizde olup sizi strese sokan ve üzen etkenlerin neler olduğunun farkına varmak ve bunlar ile başa çıkmak sizi daha enerjik yapabilir.

5. Kendinizi dinleyin ve rutininizi öğrenin.

Bu önerilerden en önemlisi ise kendinizi dinlemeniz. Herkes farklı beslenme ve uyku düzenlerine sahiptir. Kaç saatlik uyku ile daha enerjik hissettiğinizi veya günde kaç öğün yediğinizde kendinizi daha iyi hissettiğinize dikkat edin. Size en iyi gelen düzeni ise rutin haline getirin.

6. Günlük bakımınızı ve hijyeni ihmal etmeyin.

Kendinizi bakımlı hissettiğiniz zaman yaşam enerjiniz de artar, kendinize daha çok güvenirsiniz. Kocaman bir gülümseme ile güne başlayın.

 

Radikal

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo