Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Grev kararı kaldırıldı!

Grev kararı kaldırıldı!

7 bin 600 madenci için anlaÅŸma saÄŸlanmasının ardından konuÅŸan Demirci:"Maden işçimize, TTK’ya, Zonguldak’a ve ülkemize hayırlı olsun"


Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan işçileri ilgilendiren, 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) ile Kamu Ä°ÅŸletmeleri Ä°ÅŸverenleri Sendikası (Kamu-Ä°ÅŸ) arasında sürdürülen 27. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi Kamu-Ä°ÅŸ’te yapılan toplantının ardından imzalandı. 
Anlaşma sonrası açıklama yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, zorlu ve sıkıntılı bir süreçten sonra sözleşmenin imzalanmış olmasından mutlu olduklarını bildirdi.
Hayırlı olsun…
Ülkenin ve kurumun içinde bulunduğu sıkıntıları bilerek yaptıkları tekliflerin anlayışla karşılandığını belirten Demirci şöyle dedi:
“Her ÅŸey tam olarak istediÄŸimiz gibi olmasa da bizleri mutlu eden bir sözleÅŸme imzaladık. Gönül isterdi ki madenci kardeÅŸlerimiz için çok daha iyisi yapabilelim. Ä°nÅŸallah önümüzdeki dönemlerde daha iyi sonuçlar alacağız. BaÅŸta Türk-Ä°ÅŸ Genel BaÅŸkanımız Ergün Atalay, her zaman yanımızda duran ve destek veren madenci kardeÅŸlerimiz ve Zonguldak halkı olmak üzere destek ve katkı veren herkese, Kamu-Ä°ÅŸ ve TTK yöneticilerine; Sendikamız Yönetim Kurulu, BaÅŸkanlar Kurulu ve tüm organlarımız adına teÅŸekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyorum. TTK 27’nci Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmemiz maden işçimize, TTK’ya, Zonguldak’a ve ülkemize hayırlı olsun.
TÄ°S’te anlaÅŸma saÄŸlanamaması üzerine yasal süreç nedeniyle Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S), 29 AÄŸustos 2017 tarihinde baÅŸlamak üzere TTK’da grev kararı almış ve iÅŸ yerlerinde duyurmuÅŸtu. UzlaÅŸma saÄŸlanamayan 10 madde üzerinde Kamu-Ä°ÅŸ ile yapılan son toplantıda anlaÅŸmaya varıldı. Hükümet ile TÃœRK-Ä°Åž’e baÄŸlı sendikaların oluÅŸturduÄŸu Kamu Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmeleri Koordinasyon Kurulu arasında imzalanan çerçeve anlaÅŸmasına göre ücretlerde artış saÄŸlanırken, madenciliÄŸe özgü düzenlemelerden kaynaklanan ve özellikle yer üstü-harici servis çalışanlarını ilgilendiren ücretler arasındaki farklılıkların azaltılması amacıyla da TTK TÄ°S’te ayrıca düzenleme yapıldı.”
Ä°ÅŸte o oranlar!
Anlaşma sonrası varılan şartları aktaran Demirci, şunları kaydetti:
“Buna göre; 1 Ocak 2017 tarihinden geçerli olmak üzere; günlük ücretlere birinci altı ay yüzde 7.5, ikinci altı ay yüzde 5 zam alındı. Ä°kinci yıl için ücretlerde birinci altı ay için yüzde 3.5, ikinci altı ay için yüzde 3.5 artış saÄŸlandı. Ancak enflasyon bu rakamların üzerinde olursa enflasyon farkı günlük ücretlere eklenecek. Denge ödeneÄŸi olarak yılda bir defaya mahsus olarak ödenen 500 TL bu sözleÅŸme ile 750 TL’ye çıkartıldı. 6.60 TL olan yemek bedeli 8.10 TL olurken, diÄŸer sosyal yardımlar da ücretlerdeki artış oranında yükseltilecek. Düşük ücretli işçiler için günlük ücreti 90 TL’nin altında olanlara aylık 180 TL iyileÅŸtirme yapılacak. Çerçeve anlaÅŸmasında bu iyileÅŸtirme 3000 TL’nin altında maaÅŸ alanlara aylık 90 TL olarak verilmiÅŸti. Ãœcretlerde zam oranları yer altında çalışan maden işçileri için taban olarak iki asgari ücretin üzerine uygulanacak. TTK 27. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi’nin imzalanmasının ardından GMÄ°S tarafından alınan grev kararı da kaldırılmış oldu. Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan yaklaşık 8 bin işçiyi ilgilendiren ve 2017 ile 2018 yıllarını kapsayacak 27. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi 83 maddeden oluÅŸuyor.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo