Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Gizemini koruyor!

Gizemini koruyor!

Fil ordusunu yenilgiye uğratan Ebabil Kuşları, bir başka yerde daha görüldü...


Dünya’da rastlanılması en nadir kuÅŸlardan olan ‘ebabil kuÅŸları’ Karabük’ü mesken tuttu. 
Kendine has özellikleri ile gizemini koruyan, Kuran-ı Kerim’de de Fil Suresi’nde geçtiÄŸi üzere Kabe’yi yıkmak için gelen Ebrehen’in filler ordusunu gagasında taşıdığı taÅŸlarla yenilgiye uÄŸratan ebabil kuÅŸları, Karabük’ten sonra Safranbolu’da da görüldü.
Üç hafta önce Karabük Bahçelievler Aile SaÄŸlık Merkezi’nde personeller tarafından bulunan Ebabil kuÅŸu bu sefer de Safranbolu kent ormanında görüldü. 

 

Nadir rastlanan türlerden olan Ebabil kuÅŸunun yaptığı araÅŸtırmalar sonucunda etçil olduÄŸunu öğrenen kent ormanı iÅŸletmecisi Kerem Demir, kuÅŸa haÅŸlanmış yumurta ve kıyma vererek beslemeye çalıştı. Demir tarafından orman giriÅŸinde yerde hareketsiz bulunan Ebabil kuÅŸu ilgi görürken, çocuklar dokunarak incelemeye çalıştı. DoÄŸa Koruma ve Parklar Müdürlüğüne teslim edilene kadar koruma altına aldı. Ä°lgi gören kuÅŸu çocuklar dokunarak incelemeye çalıştı. Demir bulduÄŸu kuÅŸun, araÅŸtırma yaparak Ebabil kuÅŸu olduÄŸunu öğrendi. 
“Ä°lk baÅŸta kırlangıç yavrusu olabileceÄŸini düşündük” 
Sabah saatlerinde iÅŸletme yerinin kapısına geldiÄŸinde, kapının önünde yerde bir kuÅŸ yavrusu bulduÄŸunu söyleyen Demir, “Korkudan titrer halde, yaralı gibi duruyordu. Elimize aldık, ilk baÅŸlarda bunun kırlangıç yavrusu olabileceÄŸini düşündük. Hatta o ÅŸekilde binamıza getirdik. Belirli bir zaman geçtikten sonra piknik için gelen vatandaÅŸlardan bir iki tanesi bu kuÅŸun kırlangıçtan ziyade Ebabil kuÅŸu gibi duruyor dedi. Hakikaten görsellerden baktığımızda bunun ebabil kuÅŸu olduÄŸunu gördük” dedi. 
“Safranbolu’yu çok sevmiÅŸe benziyor” 
Demir, Ebabil kuÅŸunun uzun yıllar sonra ilk defa Karabük’te görüldüğüne dair haberlerin üç hafta önce Karabük basınında, sonrasında ulusal basında yer aldığını belirterek, “O da bizim ilgimizi çekmiÅŸti. Hakikaten Ebabil kuÅŸu olduÄŸunu gördük. Uçamıyor yavru olduÄŸu için. Ama sürekli uçma çabası içerisinde. Yere koyduÄŸumuzda yerde durmuyor, elimize aldığımızda cana çok yakınlık gösteriyor. Hiçbir zaman insandan uzaklaşır gibi bir tavrı yok. Ebabil kuÅŸu Karabük’ten sonra Safranbolu’da da kendine yer buldu. Safranbolu’yu çok sevmiÅŸe benziyor. Bundan sonrada Milli Parklara haber vereceÄŸiz” diye konuÅŸtu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın3
hayran1
gülücük0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo