Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Geçici İş Kadrosuna Rekor Başvuru

Geçici İş Kadrosuna Rekor Başvuru

Geçici iş kadrosuna rekor başvuru


Ä°ÅžKUR Karabük Ä°l Müdürlüğünce, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 8 ay süreyle Karabük merkez ve ilçelerindeki okullarda çalıştırılacak 167 kiÅŸilik geçici işçi kadrosuna 2 bin 221 kiÅŸi baÅŸvurdu. BaÅŸvuru yapanların arasından 167 kiÅŸinin belirlenmesine yönelik Noter huzurunda kura çekimi yapıldı. 
Ä°ÅŸverenle iÅŸ arayanları buluÅŸturarak bugüne kadar binlerce iÅŸsize umut olan Ä°ÅžKUR, bu kez Milli EÄŸitim’de okulların temizlik hizmetlerinde çalışacaklarını belirledi. Ä°ÅžKUR’un baÅŸlattığı proje kapsamında ilk ve orta dereceli okullarda istihdam edilecek işçiler için kura çekimi noter huzurunda yapıldı.
167 kişinin 8 aylık istihdamına yönelik noter kuraları Belediye Nikah Salonu ve Konferans salonunda çekildi. Kura çekilişi öncesi katılımcılara bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, Toplum Yararına Program kapsamında alınacak 167 kişi için bir hafta içinde 2 bin 221 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.
Ä°ÅŸ arayanları önceden tespit ederek tüm iÅŸ baÅŸvurularını kayıt altına alan Ä°ÅžKUR’un önceden yaptığı duyuruyu dikkate alan vatandaÅŸlar kura çekiliÅŸini heyecanla bekledi. Çok sayıda kiÅŸinin meraklı bekleyiÅŸinin ardından baÅŸvuran 2 bin 221 kiÅŸi arasında kura çekimi yapılarak 167 kiÅŸi seçildi. Kurada isminin çıkmasını isteyen vatandaÅŸların kimisinin dua ettiÄŸi gözlendi. Kurada adı çıkan vatandaÅŸların attıkları sevinç çığlıkları herkesin yüzünü tebessüm ettirirken, kura ile elenen vatandaÅŸların yaÅŸadıkları üzüntü görenleri hüzne boÄŸdu.
Ä°ÅžKUR’un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında gerçekleÅŸen kura çekiliÅŸinde ismi çıkan 167 kiÅŸi, 2 Ekim’de iÅŸ başı yapacak.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo