Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Geçen Sene En Düşük Seviyede Üretim Yaptık’

’Geçen Sene En Düşük Seviyede Ãœretim Yaptık’

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) Genel BaÅŸkanı Ahmet Demirci, Türkiye TaÅŸkömürü Kurumunun (TTK) özelleÅŸtirileceÄŸi iddialarına iliÅŸkin "Madenciler ve Zonguldak halkı özelleÅŸtirmenin açlık, yoksulluk, maaÅŸsız, sigortasız, sendikasız ve emeklilik umudu olmayan bir çalışma düzeni olduÄŸunu biliyor. Bu sektörde TTK’nın yerini doldurabilecek bir ÅŸirket yoktur" dedi.

Demirci, sendikada düzenlenen GMÄ°S GeniÅŸletilmiÅŸ BaÅŸkanlar Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuÅŸmada, 21 Haziran’da Zonguldak’ın düşman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun yıl dönümü ve Uzun Mehmet’i Anma Günü dolayısıyla tören düzenleneceÄŸini söyledi.

Törenin ardından sendika olarak "TaÅŸkömürü ve demir-çelik" baÅŸlıkla paneli gerçekleÅŸtireceklerini ifade eden Demirci, şöyle konuÅŸtu:

"Bizler bunları düşünür ve planlarken tam da bu süreçte maden ocaklarımızı yeni bir tartışma konusu yaptılar. ÖzelleÅŸtirme gibi bizi tahrik eden öneriler ortaya attılar. Madenciler ve Zonguldak halkı özelleÅŸtirmenin açlık, yoksulluk, maaÅŸsız, sigortasız, sendikasız ve emeklilik umudu olmayan bir çalışma düzeni olduÄŸunu biliyor. Bu sektörde TTK’nın yerini doldurabilecek bir ÅŸirket yoktur. TTK bu iÅŸin hafızasıdır, üniversitesidir ve bölge insanı da bu iÅŸin uzmanıdır. Biz ve Türkiye, Karadon’da, Kozlu’da, Soma’da ve Ermenek’te özelleÅŸtirmenin ölüm olduÄŸunu gördük. Aynı dönemde de karlar düşünce ocaklarını kapatarak binlerce insanı iÅŸsiz bıraktılar."

Demirci, TTK’ya en son 2009’da işçi alındığını belirterek, "Sendika olarak 2010’dan bu yana işçi açıklarının giderilmesi için mücadele veriyoruz. TTK, 8 bin 700’lerde tarihinin en az sayıda işçisiyle çalışıyor. Geçen yıl çeÅŸitli nedenlerle en düşük seviyede üretim yaptık ve 1 milyon tonun altına düştük. Dolayısıyla zarar rakamı da arttı. Åžimdi bütün bu gerçekleri unutarak zarardan ve özelleÅŸtirmeden söz ediyorlar. Biz çalışıyoruz ve verilen iÅŸi yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo