Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

FINDIK YEVMİYE RAKAMLARI BELLİ OLDU

FINDIK YEVMİYE RAKAMLARI BELLİ OLDU

Bu yıl fındık işçilerinin merakla beklediği yevmiye rakamları açıklandı. Fındık işçilerinin yevmiyesi 54 lira olarak komisyon tarafından belirlendi.

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran, bu yıl fındık işçilerinin yevmiyesinin 54 lira olarak belirlendiğini bildirdi.  Başaran, yaptığı açıklamada, oluşturulan komisyonun fındık işçiliği konusunda bazı kararlar aldığını söyledi. Fındık hasadında 16 yaşından küçüklerin ve 65 yaşından büyüklerin çalıştırılmasının yasaklandığını belirten Başaran, mevsimlik işçilerinin onur ve sağlığına yaraşır bir şekilde konaklaması ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasının kararlaştırıldığını aktardı.

Başaran, gelen mevsimlik işçilerin 24 saat içerisinde kimlik bilgilerinin muhtarlıklara bildirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "İşçilerinin çalışma saatleri, 07.00-19.00 saatleri arası. Öğle istirahat bir saat, sabah ve ikindi vakti 15’er dakikadan 30 dakika verilmesi gerekir. İşçilerin yevmiyesinin 54 lira olarak ödenmesi kararlaştırıldı." ifadelerini kullandı. Şahin Başaran, ayrıca fındık hasadında kullanılan patoz adlı iş makinesinin saatlik çalışma ücretinin 150 lira olarak belirlendiğini kaydetti. Başaran, mevsimlik işçilerden her türlü huzuru bozucu, durumu şüphelilerin jandarma ekiplerine haber verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.  

AA

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo