Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

FINDIK İŞÇİLERİ GELMEYE BAŞLADI

FINDIK İŞÇİLERİ GELMEYE BAŞLADI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin illerinden minibüslerle fındık toplamak amacıyla Zonguldak Alaplı ilçesine gelen mevsimlik işçiler, çadırlarını kurmaya başladı.

Alaplı Kaymakamlığı tarafından fındık işçileri için geçici konaklama merkezleri hazırlanırken, Mollabey Köyüne konaklama merkezine işçiler gelmeye baÅŸladı. Diyarbakır'dan Alaplı'ya 5 çocuÄŸuyla fındık toplamaya gelen Emine Bor, yıl boyunca çocukları ile çadırda kaldıklarını, memleketleri Diyarbakır' da evleri olmadığı için yakınlarında kaldıklarını söyledi.  “Evimiz olsaydı buraya gelmezdik” diyen Bor, "bizim yolculuÄŸumuz Diyarbakır'dan baÅŸladı. Önce karpuz tarlasında çalıştık sonra ÅŸeker pancarına gittik, ÅŸimdi de fındığa geldik. Hepimiz çoluk çocuk çalışıyoruz, kendimizi besleyemiyoruz. Çok çocuÄŸumuz var. Çadıra gel yemek yap, ekmek yap, çamaşır yıka, bunlar zor zaten. Hepsi zor. Yani Yıl boyu çadırdayız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
PARA CEZASI VAR
Öte yandan fındık işçileri bölgeye gelmeye devam ediyor. Hasatta çalışan işçiler günlük 70 lira yevmiye alacak. 16 yaşından küçük çocukları fındık hasadında çalıştıranlara ise para cezası uygulanacak. 
Diğer yandan, fındık hasadı için bu yıl Batı Karadeniz'e 10 bin mevsimlik işçi gelmesinin beklendiği kaydedildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
şaşkın1
gülücük0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
YaÅŸar ÅžiÅŸman

27 Temmuz 2018 - 17:47

Dikkat edelim

Yorum Yazın

Canlı Radyo