Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Film Gibi Tatbikat

Film Gibi Tatbikat

Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulamaları ve Araştırma Hastanesinde deprem tatbikatı gerçekleştirildi.


Edinilen bilgiye göre, tatbikatta senaryo gereği Düzce merkezde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem sonrası hastanenin belli bölümlerinde yangın çıktı. Hastane içinde hasta yakınlarının beklediği alanda 2 hasta yakını düşen paravanların ve dolap enkazının altında sıkışırken, eczane bölümünde ise kolilerin devrilmesiyle kimyasal madde sızıntısı ihtimaline karşı güvenlik görevlileri önlemleri aldı. Olayın bildirilmesiyle hastaneye ulaşan 112 Acil Servis, AFAD, itfaiye ve UMKE ekipleri hastanenin kurumlararası koordinasyon sorumlularının yönlendirmesiyle enfeksiyon polikliniğinde mahsur kalan 1 personel poliklinik penceresinden kurtararak tahliyesini sağladı. Diyaliz ünitesinde sıkışan hasta yakınlarına UMKE ekipleri gelene kadar hastane Kurtarma Ekipleri ile üniversite öğrencilerinden oluşan Arama Kurtarma Gönüllüleri müdahalede bulunurken, ardından UMKE ekipleriyle birlikte hasta yakınlarının tahliyesi sağlandı. Eczane biriminde kimyasal sızıntıya karşı ölçümler yapan AFAD ekipleri, yaptıkları ölçümlerde sızıntı olmadığı sonucuna ulaştı.
Dumandan etkilenen ve durumu ciddi olan hastalara oksijen desteği sağlarken; güvenli bölgede fenalaşan bir hasta 112 ambulansı ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesine nakledildi. Toplanma alanında hastalar aciliyet durumuna göre tedavi alanlarına yönlendirerek kontrol altına alındı.
Tatbikatın tamamlanmasının ardından basına açıklama yapan Düzce Ãœniversitesi SaÄŸlık, Uygulama ve AraÅŸtırma Hastanesi BaÅŸhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Düzce’nin geçmiÅŸte deprem yaÅŸamış bir il olduÄŸunu hatırlatarak hastane olarak olası bir afette her zaman hazırlıklı olmak zorunda olduÄŸumuzun altını çizdi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo